Що криється у фразі "сушити зуби": мало хто знає правильну відповідь
Що криється у фразі "сушити зуби": мало хто знає правильну відповідь

Що криється у фразі "сушити зуби": мало хто знає правильну відповідь

Дію, яку позначає цей фразеологізм, час від часу робить кожен із нас. Але не усі знають, як це можна по-іншому назвати.

Що ви дізнаєтеся:

Деякі фразеологізми є у щоденному вжитку в одних українців й досі залишаються невідомими для багатьох інших. До цього списку можна віднести словосполучення "сушити зуби". Не варто сприймати його буквально, адже за ним ховається зовсім інший зміст.

Ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній пояснила, що означає цей та декілька інших фразеологізмів.

"Сушити серце, сушити голову чи сушити зуби – що ви обираєте? Розберімося, що означає кожен із цих фразеологізмів. Отже, сушити серце означає завдавати комусь душевних мук і страждань, або ж сумувати за кимось. Сушити голову означає напружено думати про щось, турбуватися про щось або намагатися щось згадати. Ну і нарешті сушити зуби означає "усміхатися". Що ви робите найчастіше – сушите зуби, голову чи може серце?" – сказала Багній.

Дивіться відео з поясненням, що означає "сушити зуби":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, що таке "плай". Про об’єкт, який позначається цим словом, знають усі, проте використовують інші слова, коли його називають.

Також раніше Ольга Багній розповідала, чому казати "ярмарка" – неправильно. У цьому слові багато хто припускається однієї поширеної неточності.

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader