Родина колишнього очільника БЕБ Федорова заробляє на державних підрядах газових компаній
Родина колишнього очільника БЕБ Федорова заробляє на державних підрядах газових компаній

Родина колишнього очільника БЕБ Федорова заробляє на державних підрядах газових компаній

Колишній БЕБівець Федоров Едуард Володимирович (звільнений з посади в.о. Директора БЕБ у серпні минулого року) всі свої приватні компанії у 2012-2022 роках переписав на дружину Ольгу Федорову. І наразі бізнес-імперія колишнього правоохоронця (Федоров був також керівником Управління Служби безпеки України в Сумській області) заробляє десятки мільйонів гривень на державних підрядах різних компаній. Про це свідчать дані з Реєстрів та системи "Прозорро", йдеться на аналітичному порталі "ОпенДата", пише Парламент.ua.

Так, компанія ТОВ "ГТМ", належна Федоровій, у 2024 році вийгарла тендерів на 18,6 млн грн, а у 2023 році - на 28,14 млн грн. Продає компанія діоди, переважно "Запорізькому еле­ктро­во­зо­ре­мон­тному заводу" та "Київському еле­ктро­ва­го­но­ре­мон­тному заводу".

ТОВ ОЦ "ФАХІВЕЦЬ", в якій Федоровій належить 100% компанії, і яка раніше була записана на самого Федорова Едуарда, упродовж 2024 року вже здійснила продажів своїх послуг (навчання та стажування) державним установам на суму у 2 238 488 ₴, і основним її покупцем сало АТ "УКРТРАНСНАФТА".

Послуги з навчання та стажування надає також ще одна компанія родини Федорових - ТОВ "НЕО „СТАНДАРТ". Дохід компанії за 2023 рік на цьому бізнесі склав майже 28 млн грн, а найбільшим замовником у неї стало державна АТ "Укр­га­зви­до­бу­ва­н­ня".

Крім того, Федорови також торгують "дослідницькими послугами". ТОВ СПЛ "ЛАБТЕХ" Ольги Федорової наразі постачає їх українським ліцеям, школам та садочкам.

Раніше Федоров написав заяву про звільнення з БЕБ на фоні звинувачень Бюро у тиску на бізнес. На посаді в.о. керівника БЕБу він пробув три місяці, після чого спочатку пішов у відпустку, потім на лікарняний, і лише потім - у відставку. Все це відбувалося у період активної роботи ТСК ВРУ щодо розслідування фактів неправомірної діяльності БЕБ та у період підготовки Радою оновленого законодавства про "перезавантаження Бюро".

Джерело матеріала
loader
loader