Поліцейський понад десять років прикидався покійним сином для літньої пари, вбитої горем
Поліцейський понад десять років прикидався покійним сином для літньої пари, вбитої горем

Поліцейський понад десять років прикидався покійним сином для літньої пари, вбитої горем

Чоловік паралізованої жінки побачив поліцейського Цзяна на телебаченні і, помітивши його схожість із покійним сином, звернувся до нього з проханням допомогти втішити дружину. Відтоді правоохоронець підтримує сім'ю через регулярні відеодзвінки, запрошував їх до Шанхаю і навіть зустрічав свята разом із ними.

Протягом 11 років поліцейський зі східного Китаю Цзян Цзінвей виконує роль покійного сина для літньої жінки, яка страждає на параліч і когнітивні порушення. Цей унікальний зв'язок виник після трагічної втрати, коли 2003 року подружжя Ся Чжаньхай і Лян Цяоін із провінції Шаньсі втратило свого сина внаслідок витоку газу. Смерть сина завдала непоправного удару по здоров'ю Лян, залишивши її паралізованою і з розумовими здібностями п'ятирічної дитини. Про це пише South China Morning Post.

Тяжкість втрати сильно тиснула на Лян, тому її чоловік, Ся, вигадав рятівну брехню, стверджуючи, що їхній син поїхав працювати в інше місто. Роки йшли, і одного разу Ся побачив у телевізійній програмі шанхайського поліцейського Цзян Цзінвея, який був напрочуд схожий на їхнього загиблого сина. У 2013 році Ся вирішив зв'язатися з Цзяном через популярне телешоу на материковому Китаї, з проханням допомогти в підтримці його дружини.

Цзян Цзінвей прикидається покійним сином літньої жінки
Фото: SCMP

На шоу Цзян познайомився з літньою парою, поставши в ролі їхнього сина, що викликало у Лян сльози радості. Цей момент став початком їхніх довгих, зворушливих стосунків. У 2016 році Цзян запросив пару на екскурсію Шанхаєм, а на початку 2018 року приїхав до Шаньсі, щоб разом з ними відсвяткувати Китайський Новий рік. Зв'язок підтримувався і після цього — поліцейський регулярно дзвонив родині по відеозв'язку, надаючи їм моральну підтримку.

За ці 11 років їхній зв'язок тільки міцнів. В одному з нещодавніх відеодзвінків Лян помітила сиве волосся у Цзяна і з посмішкою сказала: "Мій сину, ти старієш". Наприкінці вересня Ся написав лист подяки на адресу Шанхайського управління громадської безпеки, де висловив свою вдячність поліцейському: "Спасибі за те, що виростили таку добру, співчутливу і відповідальну людину. Цзян протягом понад десяти років виконував роль сина і приніс нове життя в нашу колись пригнічену горем сім'ю".

Сам Цзян, згадуючи ці роки, зазначив, що турбота про "батьків" ніколи не була для нього тягарем. Навпаки, він знайшов у цьому досвід, сповнений тепла і задоволення: "Як дільничний поліцейський, я намагаюся виявляти таку саму увагу і турботу до всіх літніх людей у своєму районі".

11 жовтня, під час святкування Чун'ян, одного з китайських свят, Цзян знову зателефонував літній парі: "Тату, зі святом Чун'ян! Бажаю вам із мамою здоров'я".

Історія Цзяна і його самопожертви зворушила серця багатьох китайців у соцмережах. Один користувач WeChat написав: "Спасибі, Цзян, за твою доброту. Стосунки, які ви поділяєте з цією парою, вже давно переросли кровні узи". Інший додав: "Я плакав, читаючи цю історію. Навіть у світі, сповненому конфліктів і лих, такі історії вселяють тепло і надію".

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що мати з провінції Чжецзян у Китаї облила водою свого сина молодшого шкільного віку, щоб провчити його за знущання над однокласниками в школі. Це відео в соціальній мережі Weibo подивилося кілька мільйонів людей.

Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader