Кількість теракту у Туреччині біля заводу виробника F-16 збільшилась до 5
Кількість теракту у Туреччині біля заводу виробника F-16 збільшилась до 5

Кількість теракту у Туреччині біля заводу виробника F-16 збільшилась до 5

Кількість жертв нападу озброєних чоловіків на будівлю офісу аерокосмічної компанії Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) у турецькій провінції Анкара збільшилась до 5. Ще понад 20 людей отримали поранення, бойовики ліквідовані. Про це повідомляють Anadolu та Reuters.

Стрілянину на об'єкті TUSAŞ влаштували двоє чоловіків. За словами міністра внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая, їх було вбито після атаки.

- На жаль, у нас 5 загиблих і 22 поранених в результаті обстрілу. Троє постраждалих вже виписані з лікарні, 19 з них знаходяться на лікуванні. Двоє у важкому стані. - сказав глава МВС країни.

Єрлікая додав, що злочинці "дуже ймовірно" були членами забороненої у Туреччині Робітничої партії Курдистану (РПК).

- Стиль цього акту показує, що, швидше за все, напад здійснила РПК. Після завершення ідентифікації та з'ясування інших доказів ми поділимося з вами більш конкретною інформацією, - розповів турецький міністр, додавши, що прокуратура почала розслідування даного теракту.

Reuters своєю чергою повідомляє, що місцева влада забрала співробітників будівлі в укриття, і нікому не дозволяли виходити кілька годин. За словами співрозмовників західного ЗМІ, вибухи, які вони почули, могли статися на різних виходах. Після того, як операція була завершена, розпочалась евакуація персоналу з кампусу TUSAŞ на автобусах.

Кадри пошкоджених воріт і перестрілки на автостоянці вже з’явились в соцмережах. Також оприлюднені світлини двох нападників з автоматами та рюкзаками, коли вони входили в будівлю.

TUSAŞ є найбільшим у Туреччині виробником аерокосмічної техніки, який зараз займається виробництвом навчально-тренувальних літаків, бойових та цивільних вертольотів. Також компанія розробляє перший турецький вітчизняний винищувач KAAN. Компанія належить Фонду збройних сил Туреччини та уряду, у компанії працюють понад 10 000 людей.

  • 23 жовтня в Анкарі на заводі аерокосмічної компанії TUSAŞ стався теракт.  Терористів нейтралізували. 
  • 1 жовтня громадянка України постраждала внаслідок теракту у Тель-Авіві. 
Теги за темою
теракт
Джерело матеріала
loader
loader