Казахстан публічно відмовився допомагати Росії в обході санкцій
Казахстан публічно відмовився допомагати Росії в обході санкцій

Казахстан публічно відмовився допомагати Росії в обході санкцій

Влада Казахстану виступила проти того, щоб Росія використовувала їхню територію для обходу міжнародних санкцій. Про це пише російське видання The Moscow Times із посиланням на заступника голови МЗС республіки Романа Василенка. 

- Казахстан не вводив санкції проти Росії, і Казахстан не приєднався до санкцій проти Росії. Водночас ми не хочемо, щоб нашу територію використовували для обходу санкцій, - сказав Василенко.

Василенко додав, що республіка "не бажає введення вторинних санкцій", а тому влада вживає всіх необхідних заходів для того, щоб обходу Росією не відбувалося.

Заступник голови МЗС також заявив про відсутність двосторонніх відносин між Казахстаном з РФ,  але існують "різні питання", оскільки самі по собі відносини двох сусідніх держав "дуже різноманітні".

  • 3 липня Путін відвідував Казахстан з робочим візитом попри ордер на арешт від Міжнародного кримінального суду. Водночас Казахстан не ратифікував Римський статут, який зобов’язав би його затримати диктатора. 
  • 26 вересня вищий антикорупційний судстягнув на користь України понад два мільярди гривень російського олігарха Алішера Усманова та його бізнес-партнерів. va
Теги за темою
Казахстан
Джерело матеріала
loader