ВАКС арештував квартиру генерала СБУ Вітюка
ВАКС арештував квартиру генерала СБУ Вітюка

ВАКС арештував квартиру генерала СБУ Вітюка

ВАКС арештував квартиру генерала СБУ Вітюка

В НАБУ аргументували, що вона може підпадати під спецконфіскацію.

Вищий антикорупційний суд  ще у травні цього року арештував квартиру дружини бригадного генерала та колишнього керівника департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Іллі Вітюка, повідомляє hromadske із посиланням на відповідь НАБУ.

Національному антикорупційному бюро зазначили, що проводять перевірку  придбання квартири родиною Вітюків, а приводом для звернення прокурора до суду щодо арешту майна є «існування сукупності достатніх підстав та розумних підозр вважати, що зазначена квартира може підлягати спеціальній конфіскації у випадках, передбачених Кримінальним кодексом України».

У свою чергу в Національному агентстві із запобігання корупції, куди також звернулись журналісти із питанням, чи була проведена експертиза вартості квартири Вітюків під час моніторингу способу життя, відповідати на запит відмовились.

На початку квітня журналісти «Слідства.Інфо» опублікували розслідування про придбання дружиною Вітюка Юлією у грудні 2023 року квартири у житловому комплексі преміум-класу на столичному Печерську. При цьому кошти на житло вона буцімто заробила уже під час повномасштабної війни.  Водночас про діяльність дружини Вітюка нічого не відомо. Головний вид діяльності її ФОП – сфера права, але в публічному доступі немає ані адреси офісу, ані контактних даних для клієнтів.

Мова йде про квартиру площею 195 квадратних метрів, ринкова вартість якої складає 21,5 млн гривень. Натомість Ілля Вітюк у своїй декларації вказав, що дружина придбала житло за 12,8 млн гривень.

НАЗК приблизно пів року проводило моніторинг способу життя генерала СБУ та у вересні заявило, що  не виявило невідповідностей між задекларованим і реальним рівнем життя Вітюка.

Джерело матеріала
loader