Кабмін дозволив скасовувати бронювання для критичних підприємств
Кабмін дозволив скасовувати бронювання для критичних підприємств

Кабмін дозволив скасовувати бронювання для критичних підприємств

Кабінет міністрів України змінив порядок визначення критично важливих підприємств, дозволивши перевіряти їх на відповідність встановленим критеріям. Про це 23 жовтня повідомила "Економічна правда" з посиланням на відповідну постанову уряду.

До порядку визначення критично важливих для економіки підприємств додали новий пункт, який передбачає, що орган, який ухвалив рішення про надання критичного статусу, може проводити перевірку їхньої відповідності встановленим критеріям.

За результатами перевірки орган ухвалює одне з двох рішень: підприємство не відповідає критеріям, і його статус критично важливого скасовується; підприємство відповідає критеріям, і статус підтверджується.

Копію рішення орган протягом одного дня надсилає до Мінекономіки, Міноборони, СБУ, Служби зовнішньої розвідки або Мінцифри.

  • 9 жовтня президент України Володимир Зеленський обурився бронюванням 1,5 мільйона осіб. Уряд до 15 листопада призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств.
  • 20 жовтня на сайті "Дії" призупинили бронювання працівників від мобілізації як мінімум до 15 листопада через аудит заброньованих військовозобовʼязаних. 
Теги за темою
Кабмін
Джерело матеріала
loader
loader