Покоління українських скоробагатьків, які заробляють на крові
Покоління українських скоробагатьків, які заробляють на крові

Покоління українських скоробагатьків, які заробляють на крові

Нехіло у нас утворився прошарок мільйонерів із середовища працівників МСЕК, ТЦК і ВЛК.

Читаю новину про те, як у керівниці Миколаївської обласної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) знайшли кешем понад 450 тис. доларів США і — увага! — російський паспорт її сина.

СБУ викрила керівницю обласного МСЕК Миколаївської облради на корупційних схемах для ухилянтів. Вона була дуже винахідливою, адже пакунки з сотнями тисяч доларів та колекцію ювелірних виробів переховувала не у себе вдома чи у скриньці банку, а за різними адресами.

Більшу частину вилучених грошей та коштовностей знайшли в помешканні її сина – інтерна медичного вишу, в якого виявили також російський паспорт. Він оформив громадянство країни-агресора у колишньому генконсульстві РФ в Одесі до початку повномасштабної війни.

Також для переховування нелегальних доходів посадовиця оформила на свого сина три незадекларовані квартири.

За даними слідства, протягом 2015-2023 років очільниця МСЕК зазначала у своїх деклараціях винятково офіційні прибутки на загальну суму трохи більш як 2 млн грн.

Крім того, встановлено, що у 2023 році посадовиця оформила собі та сину II групу інвалідності для отримання від держави додаткових пільг та соціальних виплат.

Нехіло у нас утворився прошарок мільйонерів із середовища працівників МСЕК, ТЦК і ВЛК. Ми ще слабо уявляємо обсяги обігу готівки, нерухомості, ювелірних виробів, криптовалюти, елітних авто, яхт та літаків. Народилося ціле покоління українських скоробагатьків, які в буквальному сенсі заробляють на крові. Без змін до законодавства і посилення кримінальної відповідальності за такі злочини під час війни ми не виживемо як держава. В іншому випадку нас чекають суди Лінча.

Хто такий Тарас Березовець?

Тарас Березове́ць (нар.1 березня 1975 Керч, УРСР) - український політтехнолог, журналіст, майор 1-шої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна. Директор компанії персонального та стратегічного консалтингу "Berta Communications". Член "UK-Ukraine Partnership Network" (2004) та Незалежної медіа-профспілки України (2006).

Джерело

Джерело матеріала
loader
loader