«Отримали багато лайна»: Джон Уік мав поголитися, режисери вибороли бороду Кіану Рівза
«Отримали багато лайна»: Джон Уік мав поголитися, режисери вибороли бороду Кіану Рівза

«Отримали багато лайна»: Джон Уік мав поголитися, режисери вибороли бороду Кіану Рівза

Режисери фільмів «Джон Уік» Чад Стагельскі та Девід Літч на честь десятиріччя франшизи розповіли цікаві випадки про створення першої стрічки. Борода Кіану Рівза ледь не завадила їй.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! «Отримали багато лайна»: Джон Уік мав поголитися, режисери вибороли бороду Кіану Рівза - Фото 1

Інвестори наполягали, щоб Джон Уік збрив бороду задля кращого сприйняття у прокаті. В інших фільмах, як «Швидкість» та «Матриця», Кіану знімався без бороди, глядачі знали його саме таким. Але це псувало задум режисерів:

«Ми намагалися зняти фентезійний фільм, осучаснення грецької міфології. Це не мейнстрим. Тож ми хотіли зробити щось круте з Кіану. Але люди з грошима хотіли побачити Кіану довбаного Рівза. Кіану з «На гребні хвилі», Кіану з «Швидкості». І я не знаю, чи подібне зараз актуальне, але тоді нам сказали, щоб ми не закривали обличчя головного героя бородою», — приповідає Стахельскі.

Стагельскі каже, що команда «отримала багато лайна» за відмову голити Рівза. Цей вибір випливає з того, що режисери хотіли свіжого погляду на персонажа, не як на героїв бойовиків Рівза, з якими глядачі були знайомі з його попередніх фільмів.

«Я не хочу вдаватися в це, але відтоді я сперечаюся про те, що у зірок є волосся на обличчі. «Він повинен бути гладко поголеним для міжнародного [прокату]!». Це класична студійна лінія», — додав Літч.

Борода Рівза залишилася і стала однією важливим складником образу Джона Уіка.

«Ми відчули, що вони не можуть нас звільнити, тому в перший день знімання у нас був Кіану з бородою, а пізніше того ж тижня, коли вони дивилися щоденні кадри оператора Джонатана Сели, людям це страшенно сподобалося», — згадує Стагельскі.

Ще одна річ, яка залишилася у фільмі попри протести — смерть собаки Джона, яка розпочинає сагу.

«Нам сказали: «Це невдача, це погано, ви не можете цього робити! Ніхто не захоче бачити це на екрані; ви відштовхнете аудиторію». А я сказав: «Ми будемо страчувати людей з близької відстані. Вбити собаку — це одне, а як щодо жорстокої розправи над усіма цими людьми? Чи зможуть вони це прийняти?» … Вони не розуміли, що ми знімаємо жанрове кіно. Ми шанувальники жанру до глибини душі, і ми знаємо, що запам’ятовуються моменти, зварені круто», — каже Літч.

Режисери запропонували альтернативний фінал, у якому собака насправді залишався живим. Але за них заступився Кіану Рівз, і зрештою всі сказали: «До біса, подивимося, що ці хлопці можуть зробити».

Франшиза стала суперуспішною та отримала чотири фільми та спін-оффи, один з яких створюють прямо зараз. Кіану Рівз довів, що борода йому не заважає. У цьому образі він знімався й далі, зокрема у грі «Cyberpunk 2077». Режисери ж продемонстрували власне відчуття жанру та стилю.

Джерело: Business Insider

Теги за темою
Бойовики
Джерело матеріала
loader
loader