НАТО не готове зараз запросити Україну – постпред США
НАТО не готове зараз запросити Україну – постпред США

НАТО не готове зараз запросити Україну – постпред США

НАТО не готове зараз запросити Україну – постпред США

Раніше Джуліанна Сміт вже висловлювала таку позицію.

Наразі НАТО не готове надати Україні запрошення до членства, що є ключовим пунктом плану перемоги президента Володимира Зеленського. Таку заяву зробила постійна представниця США при Альянсі Джуліанна Сміт, передає Politico.

«Станом на сьогодні Альянс не досяг тієї точки, коли він готовий запропонувати Україні членство або запрошення до членства. Ми маємо намір продовжувати наближати країну до НАТО», – заявила Сміт.

Таку ж позицію вона вже висловлювала одразу після того, як Зеленський презентував план перемоги у Верховній Раді України 16 жовтня. Через два дні після презентації – 18 жовтня – у Берліні відбулась зустріч між президентом США Джо Байденом, канцлером Німеччини Олафом Шольцем, президентом Франції Емманюелем Макроном та прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

Наступного дня французьке видання Le Monde написало, що «США вже не мають принципових заперечень проти простого запрошення України до вступу в Альянс».

Нагадаємо, План перемоги у війні складається із п’яти пунктів та трьох таємних додатків. Засекречені доповнення отримали лідери Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції, Італії та Німеччини. Зокрема, секретні додатки є до оборонного та економічного пунктів, а також до пункту стримування, і до них мають доступ ті партнери, які мають відповідний потенціал допомоги.

Пункти, доступні громадськості, передбачають вступ України до НАТО, розміщення в Україні комплексного неядерного пакета стримування, посилення санкцій проти РФ та перспективи використання військового потенціалу України для зміцнення НАТО в майбутньому.

Зеленський запевнив, якщо зараз почати реалізовувати план перемоги України, то російсько-українську війну, можливо, вдасться завершити не пізніше 2025 року.

Джерело матеріала
loader
loader