Держекоінспекція розпочала співпрацю з Асоціацією малих міст України
Держекоінспекція розпочала співпрацю з Асоціацією малих міст України

Держекоінспекція розпочала співпрацю з Асоціацією малих міст України

Державна екологічна інспекція України повідомляє про початок співпраці з Асоціацією малих міст України з метою поглиблення взаємодії з органами місцевого самоврядування. Ця ініціатива спрямована на підвищення екологічної свідомості, роз'яснення важливості дотримання екологічного законодавства та його практичного застосування.

З використанням цифрової комунікаційної платформи "Супермаркет Рішень для громад", представники Держекоінспекції двічі на місяць проводитимуть зум-конференції з органами місцевого самоврядування. Під час цих онлайн-зустрічей будуть обговорюватися актуальні питання про вжиття заходів щодо порушення режиму використання природоохоронних територій, прийняття рішень про передачу в оренду земель водного фонду, здійснення контролю за використанням і охороною вод та відтворенням водних ресурсів, вжиття заходів щодо захисту лісів, здійснення контролю за додержанням природоохоронного законодавства.

Перша така онлайн-конференція, за участю представників органів місцевого самоврядування, відбулася вчора. В онлайн режимі виступили Перший заступник Голови Держекоінспекції Дмитро Заруба таДиректор Департаменту державного екологічного нагляду (контролю) Максим Железняк. Вони презентували тему «Порядок і особливості проведення Держекоінспекцією заходів контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади», ознайомивши учасників з порядком проведення перевірок за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади.

Ця співпраця має на меті посилити взаємодію з органами місцевого самоврядування, підвищити рівень екологічної свідомості та дотримання екологічного законодавства, забезпечити громади експертною підтримкою та сприяти обміну досвідом для створення сталого майбутнього.

Джерело матеріала
loader