В інтернаті на Закарпатті дітей змушували працювати, відбирали кошти та били, - Лубінець
В інтернаті на Закарпатті дітей змушували працювати, відбирали кошти та били, - Лубінець

В інтернаті на Закарпатті дітей змушували працювати, відбирали кошти та били, - Лубінець

Керівництво одного з будинків-інтернатів на Закарпатті примушувало дітей працювати, відбирало їхні особисті кошти та знущалося фізично. Про це розповів Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

- Вихованців закладу використовували як безкоштовну “робочу силу” для збору яблук в приватному саду одного з підприємств. Директор будинку-інтернату вчинив побиття вихованця. У вихованців вимагали кошти для того, щоб купувати меблі у будинок-інтернат, - заявив Лубінець.

У сейфі заступника директора інтернату знайшли банківські картки, паролі до них, відкриті рахунки в банку та документи всіх вихованців. Вихованці закладу повідомили, що для доступу до своїх коштів їм потрібно було писати заяви з проханням.

Після моніторингового візиту представник омбудсмена звернувся до правоохоронних органів із заявою про виявлення ознак кримінального правопорушення. Поліцейські Закарпатської області вже здійснили огляд місця подій, допитали директора та вилучили документи.

  • 14 жовтня у Державній службі у справах дітей повідомили, що будинки дитини не закриватимуть ще принаймні рік, оскільки їх фінансування продовжили. 
  • 28 вересня Лубінець повідомив проінциденти насильства у дитячому будинку Львівської області. Слідчі розпочали кримінальне провадження у справі сексуального насильства над неповнолітніми, а керівника центру усунули від роботи на період перевірки. Львівська ОВА вирішила тимчасово перемістити дітей до інших установ через розслідування ймовірних випадків сексуального насильства.
Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader