Пральна машинка працюватиме вічно: просто раз на місяць запускайте цей режим
Пральна машинка працюватиме вічно: просто раз на місяць запускайте цей режим

Пральна машинка працюватиме вічно: просто раз на місяць запускайте цей режим

Якщо дотримуватися цих простих правил експлуатації приладу, він служитиме дуже довго.

Ми вже не уявляємо своє повсякдення без пральної машинки, адже вона спрощує нам життя. Та якщо прилад використовувати неправильно, він може швидко зламатися. Щоб пральна машина служила довго, є кілька простих трюків, аби подовжити її бездоганну роботу. Розповідаємо про несподіваний лайфгак, який допоможе вашій помічниці працювати цілу вічність.

Що зробити, щоб пральна машинка працювала вічно: корисний лайфгак

Сучасні пральні машинки мають функцію самоочищення, однак про це мало хто знає. Якщо ви користуєтеся приладом кожного дня, цю програму треба вмикати раз на місяць. Це дасть змогу позбутися вапняного нальоту та бруду, що регулярно накопичується у приладі.

Якщо пральна машинка не має такої функції, тоді необхідно вмикати раз на місяць режим кип’ятіння, який працює за температури 90 градусів. Прилад після такого циклу добре очиститься від вапняного нальоту, бруду, цвілі та неприємного запаху.

Як попередити поламання пральної машинки

  • Не слід перевантажувати пралку. Це може спровокувати поламання приводного ременя чи підшипників, тому доведеться викликати спеціаліста з ремонту.
  • Вибирайте правильний порошок. Від правильного підбору засобів для прання буде залежати стан вашої машинки. Не слід користуватися порошками з високим вмістом фосфатів. Найчастіше саме вони стають причиною накипу на нагрівальному елементі, через що прилад може поламатися будь-якої миті.
  • Регулярно прочищайте фільтри. Не варто забувати про це, раз на місяць перевіряйте та прочищайте фільтри від ворсинок та бруду.
  • Правильно встановлюйте прилад. Звертайте увагу на підлогу, вона повинна бути рівною. Інакше машинка під час вібрації може пошкодитися. Якщо у вашому домі нерівна підлога, тоді підкладайте під ніжки приладу спеціальні гумові підкладки.

Як вивести плями з одягу в домашніх умовах: ефективні методи

Як зігрітися у квартирі, якщо немає опалення: 6 найкращих способів

Ви пилососите тут недостатньо: п'ять місць в квартирі, які рідко прибирають – і даремно

Джерело матеріала
loader
loader