Армія РФ просунулася на Донеччині та могла захопити нові населені пункти: аналітики ISW
Армія РФ просунулася на Донеччині та могла захопити нові населені пункти: аналітики ISW

Армія РФ просунулася на Донеччині та могла захопити нові населені пункти: аналітики ISW

Окупанти просуваються біля важливих міст на Донбасі.

Окупанти Російської Федерації просунулися біля Покровська та Курахового в Донецькій області, де, ймовірно, захопили Костянтинівку та Максимільянівку.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Наступ біля Покровськ

Опубліковані 21 жовтня геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися до Лисичанської вулиці на північному сході міста Селидове - на південний схід від Покровська. Окрім того, з додаткових геокадрів видно, що підрозділи 110-ї мотострілецької бригадипросунулися до вулиці Зеленої в центрі Зоряного.

"Це відповідає твердженням кількох блогерів про те, що російські війська перетнули річку Вовча в Зоряному і просунулися в центр населеного пункту з наміром атакувати на північний захід у Гірник. Російські сили безпеки повідомили кремлівському інформаційному агентству ТАСС, що українські сили розпочали відхід із Гірника, хоча ISW не може підтвердити цю заяву", - наголошують американські аналітики. 

Наступ біля Курахового

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від міста Курахове. Окупанти досягли успіхів під час кількох механізованих атак різних ешелонів. Геолокаційні кадри за 20 жовтня показують, що армія РФ просувається на північ від Костянтинівки під час посиленої ротної механізованої атаки, що складаласяз 19 бронемашин та чотирьох танків. Додаткові геолокаційні кадри за 21 жовтня вказують на те, що загарбники просунулися на південь від Катеринівки.

"Ці кадри свідчать про те, що російські війська захопили Костянтинівку, про що Міністерство оборони Росії спочатку заявляло у серпні 2024-го", - йдеться у звіті ISW.

Також опубліковані 20 жовтня геокадри показують, що війська РФ просунулися в "дачному районі на схід від Курахового".

"Це дає змогу припустити, що російські війська, ймовірно, захопили всю Максимільянівку", - йдеться у звіт.

Аналітики наголошують, що російські війська продовжили наступальні операції на південний захід від Донецька в районі Вугледару 21 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

  • "Місто може впасти": WSJ про наступ РФ і прагнення захопити важливий населений пункт на Донеччині
  • Британський розвідник назвав місто, наступ на яке РФ відклала до весни
  • ЗСУ просуваються далі в Курській області: деталі від ISW

 

Джерело матеріала
loader
loader