72-річному Гарві Вайнштейну діагностували рак кісткового мозку
72-річному Гарві Вайнштейну діагностували рак кісткового мозку

72-річному Гарві Вайнштейну діагностували рак кісткового мозку

Офіційні представники опального продюсера відмовилися коментувати інформацію про стан його здоров'я.

Засудженому за сексуальні злочини продюсеру Гарві Вайнштейну лікарі діагностували хронічний мієлоїдний лейкоз — форму раку кісткового мозку, повідомляє NBC News

72-річний колишній кінопродюсер, який нині відбуває покарання за ґратами, дізнався про свій діагноз на початку цього місяця. Представник Вайнштейна спочатку заперечував діагноз, коли до нього звернулася журналісти. Пізніше прес-секретар Вайнштейна Юда Енгельмаєр у заяві, наданій Variety, так прокоментувала ситуацію: "Крейг Ротфельд, уповноважений законний представник пана Вайнштейна з питань охорони здоров'я у штаті Нью-Йорк, висловлює глибоке занепокоєння у зв'язку з чутками щодо стану здоров'я пана Вайнштейна, що оточують його... Те, що такі особисті та конфіденційні питання здоров'я стали предметом публічного обговорення, викликає занепокоєння і є неприйнятним. З поваги до приватного життя пана Вайнштейна ми не даватимемо подальших коментарів".

Продюсер Гарві Вайнштейн
Фото: Getty Images

Вайнштейн був відомим режисером доти, доки 2017 року кілька жінок не звинуватили його у зґвалтуванні та сексуальному насильстві. Акторка Роуз Макговен була однією з перших жінок, які розповіли про те, як 1997 року продюсер заманив її до свого готельного номера в Парк-Сіті, штат Юта, на нібито ділову зустріч і піддав сексуальному насильству. Інші звинувачення жінок відносяться до 90-х років: багато хто з них стверджували, що боялися висловлюватися, вважаючи, що він помститься їм, зруйнувавши їхні кар'єри.

У березні 2020 року Вайнштейна засудили до 23 років позбавлення волі за зґвалтування третього ступеня і злочинні дії сексуального характеру першого ступеня. Продюсера також засудили до 16 додаткових років позбавлення волі після того, як 2022 року його визнали винним за трьома обвинуваченнями в сексуальному насильстві. Наразі Вайнштейн очікує повторного судового розгляду після того, як у квітні 2024 року суд Нью-Йорка скасував його обвинувальний вирок.

Раніше, 10 вересня, стало відомо, що Гарві Вайнштейна терміново госпіталізували.

Теги за темою
захворювання
Джерело матеріала
loader
loader