У США проблеми з пошуком працівників для виборчих дільниць після сплеску погроз — FT
У США проблеми з пошуком працівників для виборчих дільниць після сплеску погроз — FT

У США проблеми з пошуком працівників для виборчих дільниць після сплеску погроз — FT

У США проблеми з пошуком працівників для виборчих дільниць після сплеску погроз — FT

Низка виборчих адміністрацій запровадили додаткові заходи безпеки.  

Через побоювання насильства деякі виборчі комісії США зіштовхнулися з проблемами в пошуку працівників для виборчих дільниць — менш ніж за три тижні до голосування на президентських виборах у листопаді, повідомляє FT.

За даними позапартійної групи з набору працівників виборчих дільниць Power the Polls, виборчі адміністрації в штатах Невада, Аризона й Вісконсин все ще шукають тимчасовий персонал для встановлення обладнання для голосування, реєстрації виборців і підрахунку голосів. Чиновники в Меріленді, Огайо та Флориді також продовжують шукати персонал для роботи в день виборів.

“Проблема [полягає] у занепокоєнні щодо безпеки працівників виборчих дільниць”, - сказав представник виборчої комісії в окрузі Чарльстон, Південна Кароліна, Айзек Крамер.

Погрози на адресу місцевих “виборчих чиновників” різко зросли у 2020 році після того, як тодішній президент Дональд Трамп і його прихильники спробували скасувати результати президентських виборів, неправдиво стверджуючи, що працівники виборчих комісій не помітили “широкомасштабних фальсифікацій” на виборчих дільницях. 

У 2021 році агентство Reuters повідомляло про виявлення понад сотні погроз смертю або насильством на адресу працівників виборчих комісій та посадових осіб, а Міністерство юстиції США попередило, що в листопаді цього року працівники виборчих дільниць можуть зазнати переслідувань.

Опитування, проведене організацією Brennan Center for Justice, показало, що 38% працівників виборчих комісій зіштовхувалися з погрозами або переслідуваннями, причому семеро з десяти заявили, що кількість погроз зросла з 2020 року.

З опитаних керівників виборчих комісій 40% заявили, що запровадили додаткові заходи безпеки в офісах і виборчих дільницях, зокрема, встановили куленепробивне скло та кнопки тривоги, щоб допомогти працівникам за потреби швидко викликати правоохоронні органи.

Погрози спонукали велику кількість "виборчих чиновників" покинути свої посади. Крім того, нещодавні два урагани, які зруйнували виборчі дільниці та перервали доставку бюлетенів поштою на південному сході США на початку цього місяця, додали ще більше логістичних ускладнень.

Хоча багато виборчих комісій заявили, що їм було легше заповнити вакансії, ніж коли пандемія коронавірусу підривала голосування під час президентських виборів 2020 року, інші ж кажуть, що все ще шукають працівників, навіть коли розпочалося дострокове голосування.

Згідно зі звітом Комісії зі сприяння виборам США за 2022 рік, адміністраціям необхідно найняти приблизно 645 тисяч працівників для обслуговування майже 95 тисяч виборчих дільниць по всій країні. Більше половини адміністрацій сказали, що це завдання є “дуже або дещо складним”.

За даними Комісії, більшість працівників виборчих дільниць у США традиційно були старше 60 років, але багато хто з цієї групи відмовився від роботи перед виборами 2020 року через страх підхопити COVID-19, розповіла Марта Хенсон з організації Power the Polls.

Тепер виборчі адміністрації поспішають їх замінити — найбільшу “популярність” мають кандидати, які вміють користуватися такими пристроями, як iPad, і вільно володіють кількома мовами.

Ця потреба змусила деякі виборчі комісії спробувати нові підходи в заповненні вакансій. Округ Чарльстон, наприклад, звернувся до рекрутингової компанії, щоб досягти своєї мети - найняти дві тисячі працівників виборчих дільниць, а округ Берген у Нью-Джерсі найняв 350 старшокласників для восьмигодинних змін на виборчих дільницях після того, як штат знизив мінімальний вік для працівників виборчих дільниць до 16 років. Багато з них занадто молоді, щоб голосувати.

Тим часом праві групи заохочують своїх прихильників, багато з яких заперечують результати виборів 2020 року, стати працівниками виборчих дільниць, щоб ті могли “контролювати” цьогорічний підрахунок голосів.

Як повідомлялося раніше, щонайменше в шести американських штатах державні секретарі, офіси генеральних прокурорів та виборчі комісії отримали листи з погрозами, які містили підозрілі речовини.

Високопоставлені офіційні особи виборчих комісій кількох штатів попереджали, що довіра до виборів підривається ідеологічними зусиллями з дискредитації системи, які породили безперервні погрози на адресу працівників виборчих дільниць.

Джерело матеріала
loader