По Києву росіяни випустили десяток дронів, а Харків атакували гібридною ракетою-бомбою
По Києву росіяни випустили десяток дронів, а Харків атакували гібридною ракетою-бомбою

По Києву росіяни випустили десяток дронів, а Харків атакували гібридною ракетою-бомбою

Армія Росії в ніч на 20 жовтня завдала ударів по ряду областей України. Окупанти застосовували авіабомби, ракети, дрони та інші види зброї. Внаслідок цього серед мирних людей є постраждалі.

Київ уночі зазнав масованої атаки дронами. Ворог випустив по столиці близько десятка безпілотників. За даними КМВА, боєприпаси, що баражирують, заходили кількома хвилями, але всі вони були знешкоджені на підступах і на території міста. Інформації про пошкодження та постраждалих не надходило.

По Харкову армія РФ вдарила гібридним авіаційним боєприпасом "Гром-Е1", внаслідок чого там зазнали пошкоджень будинку та автомобілі. В обласній прокуратурі зазначили, що атака сталася о 23:50 у Новобаварському районі міста Харкова, а влучення зафіксовано на відкритій місцевості. У відомстві уточнили, що авіаційний боєприпас "Грім Е-1", яким атакували місто, є гібридом авіаційної бомби та ракети, що планує.

У Кривому Розі ворог двічі вдарив балістичними ракетами, внаслідок чого постраждали вже 17 людей. З них – 8 поранених госпіталізували. У місті пошкоджено 7 багатоповерхівок, навчальний заклад, адмінбудівлю та підприємства. Пошкодження отримали та близько 10 автомобілів, у тому числі – службові машини швидкої, поліції та пожежників. Як зазначив голова ОВА Сергій Лисак, протягом ночі РФ обстрілювала з артилерії й Марганецьку громаду. Там обійшлося без поранених та загиблих.

У Запорізькій області російські війська здійснили за останню добу 247 обстрілів по 9 населеними пунктами Запорізької області. Голова ОВА Іван Федоров повідомив, що внаслідок російського удару 10 людей отримали поранення в обласному центрі. Також надійшло 78 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єкти інфраструктури.

На Сумщині під обстрілом опинилися 10 громад. В ОВА зазначили, що росіяни здійснили 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, всього зафіксовано 71 вибух. Про жертв та постраждалих інформації не надходило.

  • 19 жовтня Черкаська область опинилась під масованим ударом росіян. Окупанти випустили ракети та дрони по Уманському та Черкаському районам, внаслідок чого загинула жінка. Ще одна людина отримала поранення.
Джерело матеріала
loader