Міносвіти оновило систему оцінювання: деяким школярам стане легше
Міносвіти оновило систему оцінювання: деяким школярам стане легше

Міносвіти оновило систему оцінювання: деяким школярам стане легше

Окрему програму навчання запущено для школярів, які навчаються в українських школах, перебуваючи за кордоном. Зокрема для них спрощено систему оцінювання.

Про це розповіла заступник міністра освіти та науки Надія Кузьмичова в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Дистанційне навчання. Фото Freepik

Чиновниця зазначила, що діти, які перебувають за кордоном та ходять на заняття до місцевих шкіл, стикаються з труднощами при участі в уроках українських шкіл. Часто розклади збігаються.

Щоб полегшити життя цієї категорії школярів, було запроваджено українознавчий компонент. Це скорочена програма, яка дозволяє вивчати лише українську мову, літературу, історію, правознавство, географію та захист України.

Інші предмети зараховують автоматично на основу оцінок, які учень отримати у закордонній школі. Тобто школяру не потрібно двічі заробляти оцінку з одного й того ж предмету в українській та закордонній школі.

Дистанційне навчання, фото: скріншот з відео

"Ми довіряємо французькій, польській, будь-якій іншій школі, яка поставила оцінку учню. І радимо зайвий раз не тестувати дитину, не створювати додаткових оцінювань, щоб переконатись, чи відповідає ця оцінка дійсності", - заявила Надія Кузьмичова.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, уроки просто так не пропустиш: Міносвіти готує нові правила для школярів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, без черг та зайвих аналізів: українські діти проходитимуть шкільні медогляди за новими правилами.

Джерело матеріала
loader
loader