Другий сезон серіалу «Фолаут» / Fallout почнуть знімати в листопаді. Коли чекати на прем’єру?
Другий сезон серіалу «Фолаут» / Fallout почнуть знімати в листопаді. Коли чекати на прем’єру?

Другий сезон серіалу «Фолаут» / Fallout почнуть знімати в листопаді. Коли чекати на прем’єру?

Акторка Леслі Аґґамс, яка зіграла у «Фолаут» одного з наглядачів «Сховища 33» Бетті Пірсон, підтвердила, що знімання другого сезону серіалу стартують в листопаді.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Другий сезон серіалу «Фолаут» / Fallout почнуть знімати в листопаді. Коли чекати на прем’єру? - Фото 1

Попередні чутки про старт знімань, що з’явились у серпні, натякали, що виробництво розпочнеться «незабаром», тоді як Аґґамс надала точніші часові рамки в інтерв’ю Screen Rant.

Фактично знімання другого сезону «Фолаут» стартують всього за 8 місяців після виходу першого. Prime Video дещо прискорив  виробництво, зважаючи на велику популярність шоу, і оголосив про продовження всього через тиждень після виходу останньої серії першого сезону.

Щодо дати виходу серіалу, то зважаючи на перший сезон (знімання якого почались у липні 2022 року, а перший епізод дебютував у квітні 2024 року), то можна прогнозувати кінець 2025-2026 рік. Однак слід зазначити, що «Фолаут» вже має готові декорації, реквізит та костюми, тому на виробництво може піти менш як два роки.

Перший сезон «Фолаут» став одним з найбільших хітів цього року, який за перші 16 днів привернув увагу 65 мільйонів глядачів (другий результат в історії Prime Video — більше лише у серіалу «Володар перснів»), та отримав високі оцінки в рецензіях (94% від критиків та 90% від глядачів на Rotten Tomatoes).

Також серіал отримав 16 номінацій «Еммі», утім не мав жодної перемоги в основних категоріях.

Шоуранер Грем Вагнер раніше натякав, що серіал отримає п’ять сезонів, тоді як ігровий дизайнер Bethesda Джефф Гардінер заявив, що «Фолаут»передивлятимуться, як «Володар перснів», а ігри «доживуть» до наших онуків. До речі, гра Fallout 5 також підтверджена і буде випущена після Elder Scrolls 6 (утім, до цього ще кілька років).

Серіал «Фолаут» заснований на однойменній франшизі відеоігор і, згідно з офіційним синопсисом, розповідає про виживання людства у ​​постапокаліптичному майбутньому у 2296 році — через 219 років після ядерної війни. Сюжет є частиною канону ігрової серії, але розповідає самостійну історію, побудовану навколо трьох ключових персонажів: молодої дівчини Люсі, жительки «Сховища 33», її батька та наглядача Сховища Генка, а також гуля-найманця Купера Говарда.

Головні ролі в телеадаптації зіграли Елла Пернелл («Шершні»), Волтон Ґоґґінс («Виправданий») і Кайл Маклаклен («Твін Пікс»). Серед шоуранерів серіалу також Джонатан Нолан та Ліза Джой, які вже працювали разом над «Край “Дикий Захід”».

На тлі успіху серіалу зріс інтерес і до серії ігор: за даними Bethesda, у Fallout за день зіграли 5 млн людей, з них мільйон — у Fallout 76, яку ще 6 років тому оглядачі називали приреченою через низьку відвідуваність.

Джерело матеріала
loader