Нова книга «Відьмак» — Анджей Сапковський назвав дату виходу
Нова книга «Відьмак» — Анджей Сапковський назвав дату виходу

Нова книга «Відьмак» — Анджей Сапковський назвав дату виходу

Під час сьогоднішньої пресконференції Анджей Сапковський повідомив, коли вийде його нова книга з циклу «Відьмак».

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Нова книга «Відьмак» — Анджей Сапковський назвав дату виходу - Фото 1

Книга вийде у Польщі 1 грудня 2024 року. Інформації про дати випуску в інших країнах наразі немає. Також невідома назва нової книги. Письменник каже, що не тримав би назву у таємниці, але не може сказати.

«Wiedźminlandia: Ви сказали, що багато читаєте. Цікаво, чи часто ви повертаєтесь до своїх творів чи, як письменнику, після того, як ви їх написали, вам не хочеться до них повертатися? І в цьому контексті я хотів би запитати, коли писали нову книгу про «Відьмака», ви відчували потребу повернутися до саги, перечитати її ще раз, чи більше використовували нотатки? І я хотів би запитати, чи можна хоча б дізнатися назву останньої книги? Тому що рік тому ви казали, що боїтеся, що вашу ідею вкрадуть. Коли все закінчиться, можливо, вони не встигнуть.

Анджей Сапковський: Зараз це відбувається швидко. Почну з кінця. Поки що це все ще таємниця. Щодо мене, я б не тримав це в таємниці, але мій видавець категорично не хоче, щоб я більше про це розповідав з маркетингових міркувань, тому те, що я можу і не можу говорити, заборонено ембарго. Це приблизно дата виходу книги – початок грудня. Перші дні грудня, наскільки я знаю. Книжка [тоді] має бути в книгарнях. Але це єдина інформація, яку я можу, я можу надати, тому що видавець має на мене вплив».

Сайт Redanian Intelligence уточнює, що йдеться саме про 1 грудня. Журнал Nowa Fantastyka опублікує перший розділ книги у своєму майбутньому випуску 22 листопада. Саме в цьому журналі Сапковський свого часу опублікував перше оповідання про «Відьмака».

Міжнародний запуск книги очікується вже на початку 2025 року. Це значною мірою залежить від того, наскільки далеко просунулися перекладачі на цей час та чи вони взагалі отримали текст до офіційного випуску. Раніше Сапковський підтвердив, що книга буде окремою від основної саги та розповідатиме про Ґеральта.

Джерело: GRYOnline

Джерело матеріала
loader