Міністри оборони країн G7 підтримали "незворотній шлях" України до НАТО
Міністри оборони країн G7 підтримали "незворотній шлях" України до НАТО

Міністри оборони країн G7 підтримали "незворотній шлях" України до НАТО

Міністри оборони країн "Групи семи" (G7) заявили, що підтримують незворотний шлях України до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО. Про це йдеться у спільній заяві за підсумками зустрічі у Неаполі.

- Ми підтримуємо Україну на її незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО., які також надаватимуть підтримку довгостроковому розвитку та реформуванню Збройних Сил України, у тому числі військову допомогу, – йдеться у документі.

Міністри вважають, що пріоритетним завданням має стати робота над пошуком рішень для створення української армії, взаємосумісної з країнами-членами та НАТО, здатної захистити Україну зараз та стримувати подальші атаки у майбутньому.

- Ми підтверджуємо, що нашою кінцевою метою залишається досягнення всеосяжного, справедливого та міцного миру відповідно до міжнародного права, викладеного у Статуті ООН та його принципів, що забезпечує повагу до суверенітету та територіальної цілісності України, – наголошується у документі.

  • 16 жовтня президент Володимир Зеленський представив свій "план перемоги", який складається із п'яти пунктів. Перший передбачає невідкладне запрошення України до НАТО.
  • У той же день генсек НАТО Марк Рютте заявив, що Альянс поки що не може підтримати План перемоги Володимира Зеленського, оскільки є багато "моментів", у яких потрібно розібратися.
Джерело матеріала
loader
loader