Франція передасть Україні літаки Mirage 2000 вже найближчими місяцями
Франція передасть Україні літаки Mirage 2000 вже найближчими місяцями

Франція передасть Україні літаки Mirage 2000 вже найближчими місяцями

Україна найближчими місяцями отримає від Франції літаки Mirage 2000. Перші борти будуть надані вже на початку 2025 року, запевнив міністр закордонних справ Франції Жан Ноель Барро на прес-конференції з главою МЗС України Андрієм Сибігою.

- Франція допомагатиме і підтримуватиме Україну. Наша допомога проявляється у конкретних прикладах. Щодо сфери оборони, ми надаємо Україні обладнання та військову техніку. Також Франція – перша країна, яка займається підготовкою цілої бригади, це бригада Ганни Київської. Перші літаки Mirage 2000 будуть надані Україні на початку наступного року, – сказав міністр.

Також, за його словами, Франція готуватиме пілотів цих літаків. Подробиць міністр не повідомив. Проте ще у червні повідомлялося, що український парк бойової авіації до кінця 2024 року може поповнитися новими типами західних літаків. Як стало відомо, до винищувачів F-16 та далеких розвідників ACS 890 приєднаються французькі Mirage 2000-5.

  • 8 жовтня голова оборонного відомства Франції Себастьян Лекорню підтвердив, що Франція передасть Україні винищувачі Mirage 2000. Перед цим вони будуть оснащені новим обладнанням. Літаки будуть готові до передачі в Україну у першій половині наступного року.
  • У червні стало відомо, що Франція може надати українським ВПС кількадесят літаків Mirage 2000-5. Цієї кількості було б достатньо, щоби замінити існуючу винищувальну українську бригаду або сформувати нову бригаду. На озброєнні ВКС Франції знаходиться 27 одиниць даної модифікації та ще більше 60 ударних Mirage 2000D.

 

Теги за темою
МЗС України Франція
Джерело матеріала
loader