Військові ігри Пекіна: Тайвань оцінив стратегічні наміри Китаю
Військові ігри Пекіна: Тайвань оцінив стратегічні наміри Китаю

Військові ігри Пекіна: Тайвань оцінив стратегічні наміри Китаю

Китай нарощує свій потенціал для швидкого перетворення військових навчань на повномасштабний напад, заявив високопоставлений представник служби безпеки Тайваню, надаючи оцінку уряду Тайбею щодо стратегічних намірів Пекіна, які стоять за військовими навчаннями навколо острова цього тижня.

Тайвань протягом останніх п'яти років скаржився на майже щоденну військову активність Китаю навколо острова, включаючи щонайменше чотири раунди масштабних військових навчань і регулярні "спільні патрулі бойової готовності", пише Reuters.

Тайвань повідомив про рекордну кількість - 153 китайських літаки, які взяли участь у навчаннях. За інформацією представника служби безпеки Тайваню, безпрецедентна кількість - 25 китайських військово-морських кораблів і кораблів берегової охорони - також наблизилася до 24-мильної (39 км) прилеглої зони Тайваню.

"Вони підійшли дуже близько до Тайваню. Ці навчання представляли більшу загрозу для Тайваню, ніж будь-коли раніше", - сказав посадовець. Він додав, що під час навчань Китай запустив дві ракети в напрямку невизначеної внутрішньої території.

"Хоча цього разу вони не запускали ракети в бік Тайваню, вони відпрацьовували запуски ракет", - сказав чиновник.

Тайванський чиновник сказав, що їхня власна розвідка виявила ознаки навчань Китаю заздалегідь і розмістила активи, включаючи мобільні ракетні установки, у стратегічних точках ще до того, як Пекін оголосив про військові навчання на світанку понеділка.

У доповіді парламенту міністерство оборони Тайваню заявило, що Китай наразі проводить три-чотири "спільні патрулі бойової готовності" на місяць навколо Тайваню, що міністерство описало як "провокацію та посилення загрози нашим військовим".

Міністр оборони Тайваню Веллінгтон Ку, якого запитали, коли Китай може провести наступні військові навчання, сказав журналістам, що це може статися в будь-який час і під будь-яким приводом.

"Це показує їхню гегемоністську природу, яку ми всі можемо дуже чітко бачити", - сказав Ку.

Військові вже включили план у свої щорічні військові навчання Han Kuang щодо способів протидії скороченому часу реагування на випадок, якщо Китай раптово перетворить свої навчання на реальну атаку, додав він.

Джерело матеріала
loader
loader