Актор Роман Мацюта залишив лави ЗСУ та пояснив чому
Актор Роман Мацюта залишив лави ЗСУ та пояснив чому

Актор Роман Мацюта залишив лави ЗСУ та пояснив чому

Український актор та музикант Роман Мацюта відмовився від служби у лавах ЗСУ. На початку повномасштабної війни артист приєднався до 9-го батальйону ДФТГ та у його складі служив до його розформування. За словами артиста, після цього він почав думати, як йому краще вчинити – продовжувати службу чи повернутися до громадянського життя. Але досвідчені військові переконали актора займатися тим, що він вміє, а не тим, чого ще треба його вчити. Про це Мацюта розповів у інтерв'ю "Фокусу".

- Коли розформували батальйон і нам сказали самим шукати собі долю, я питав досвідчених військових, що робити далі. І мені сказали, що ти не поспішай, на тебе ще війни вистачить. Ти роби те, що ти можеш зараз навчити, а не тебе треба буде вчити. Можеш гнати транспорт – жени транспорт. Можеш співати пісні – їдь на передову, підтримуй бійців. Роби те, що ти вже зараз вмієш робити найкраще. І тоді кожний буде на своєму місці. Тому я так і вчинив. А що буде далі? Ну подивимося. Все може змінитися будь-якої миті, - зазначив музикант.

Роман наголосив, що в армії є чимало професій, які не передбачають перебування на передовій і йому пропонували зайняти одну з них, але Мацюта відмовився. Артист також не розглядав посаду з активною фізичною роботою, адже каже, що зі своїми травмами для неї старий.

- В армії є багато спеціальностей, які не передбачають перебування саме на передовій. Можна там працювати із психологічної підтримки, яку раніше виконували замполіти. Мені пропонували, я сказав, що на цю посаду не піду. А фізично, може, трохи вже зі своїми травмами старий для справжньої роботи, скажімо так, - зазначив актор.

Мацюті 48 років, він родом із міста Каховка, Херсонської області. Українським глядачам актор відомий за ролями у проєктах: "Клятва лікаря", "Дільничний із ДВРЗ", "Сувенір з Одеси", "Татучки 3", "Вересень".

Фото: instagram.com/roman.matsyuta

 

Джерело матеріала
loader