США будуть вкладати гроші в виробництво дронів в Україні, - Зеленський
США будуть вкладати гроші в виробництво дронів в Україні, - Зеленський

США будуть вкладати гроші в виробництво дронів в Україні, - Зеленський

Міжнародні партнери зацікавлені у використанні наданої ними зброї, їм подобається досвід України. Про це президент Володимир Зеленський заявив у розмові з журналістами українських телеканалів, яку транслювали у телемарафоні.

- Цей досвід вони вивчають, ми їх тут приймаємо. Це відкрита для них інформація. Для тих партнерів, хто давав відповідну зброю, вони дуже задоволені. Багато нового для них, тому що в нас є досвід, яка з цієї техніки дійсно виправдовує себе на полі бою, а яка — ні. І це впливає, ми розуміємо, і на гроші для партнерів. Вони вкладають у виробництво тієї чи іншої натівської зброї правильно. Вони не використовують просто так, не викидають гроші. Вони знають, на чому сфокусуватися, що реально працює в час війни, — розповів він.

Глава держави додав, що в Україні сьогодні одне з найкращих виробництв дронів у світі.

- Якщо ви берете ціна - якість - кількість і ті лінії виробництва, ланцюжки виробництва, які ми змогли побудувати, цю логістику, вони дуже зацікавлені. Вони розуміють, що сьогодні вони вкладають гроші в наші дрони, а завтра ми будемо їм віддавати ці дрони. «Завтра» - я маю на увазі після війни. І вони дуже позитивно до цього ставляться. Фінляндія, Швеція, Норвегія, Данія, Ісландія - вони всі дуже зацікавлені. Зараз це один із найпотужніших партнерських союзів з Україною. Вони вкладають гроші в наше вітчизняне виробництво дронів, - сказав Зеленський.

Президент також розповів, що після останніх домовленостей із президентом Джо Байденом, США будуть вкладати в це гроші. 

  • Також 18 жовтня Володимир Зеленський розповів, що найближчим часом до України приїдуть представники Білого дому, щоб дати оцінку представленому президентом Плану перемоги.
  • 17 жовтня Мінцифри повідомило, що Україна у 2024 році вже вдесятеро збільшила виробничі потужності індустрії дронів у порівнянні з минулим.
Теги за темою
США Володимир Зеленський Зброя
Джерело матеріала
loader