«Швидше, ніж очікувалось»: Дені Вільньов натякнув, коли вийде «Дюна 3»
«Швидше, ніж очікувалось»: Дені Вільньов натякнув, коли вийде «Дюна 3»

«Швидше, ніж очікувалось»: Дені Вільньов натякнув, коли вийде «Дюна 3»

Режисер «Дюни» Дені Вільньов повідомив, що його коротка відпустка завершилась і він збирається вже незабаром взятися за знімання третьої частини, яка екранізуватиме роман Френка Герберта «Дюна: Месія».

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! «Швидше, ніж очікувалось»: Дені Вільньов натякнув, коли вийде «Дюна 3» - Фото 1

«Я зараз у процесі написання», — заявив режисер, натякаючи на сценарій третьої «Дюни».

Раніше Вільньов говорив, що перші дві частини «Дюни» для нього були як «єдине ціле» і робота над ними завершена, тоді як «Месію» він позиціює як окремий матеріал. Події «Дюна: Месія» розгортаються за 12 років після подій «Дюна 2»:

«Їхня подорож та історія цього разу інші, і тому я завжди кажу, що хоча це той самий світ, це новий фільм із новими обставинами».

Фільм також завершить «арку Пола Атріда» і роботу Вільньова над книгами Герберта загалом (попри те, що в серії існують ще чотири сиквели). Усі головні актори — Тімоті Шаламе, Зендея та Флоренс П’ю — повернуться у третьому фільмі. І нині режисер офіційно підтвердив появу Ані Тейлор-Джой, яка короткочасно з’явилась у третій частині у ролі дорослої сестри Пола.

«Вони повернуться. Це основний акторський склад. І буде більше хробаків. Що я можу сказати?», — підсумовує Вільньов.

Водночас на питання журналіста Deadline щодо дати випуску фільму, режисер пробурмотів «2026 рік», але виглядав дещо спантеличено.

«Знімання цих фільмів займає багато часу, тому краще не говорити привселюдно, коли я почну знімати. На жаль, я повинен замовкнути», — додав Вільньов, сміючись.

Водночас далі у розмові він згадав, що планував велику перерву після другого фільму для того, щоб як слід відпочити «десь у лісі».

«Але ліс мені не дуже підходив, і я б повернувся за камеру швидше, ніж планував. Але це все, що я можу сказати».

Нагадаємо, що вже з 17 листопада на HBO вийде серіал-приквел до фільмів Вільньова під назвою «Дюна: Пророцтво» — події відбуватиметься в тому ж всесвіті, але за 10 000 років до вознесіння Пола Атріда, і зосередяться на історії становлення містичного ордену Бене Ґессерит під проводом сестер Харконнен. Перший повноцінний трейлер оприлюднили вчора:

Джерело: Deadline

Теги за темою
Кіно
Джерело матеріала
loader
loader