Відкрито 100-річну капсулу часу з інструкцією: що було всередині
Відкрито 100-річну капсулу часу з інструкцією: що було всередині

Відкрито 100-річну капсулу часу з інструкцією: що було всередині

Вона датована 1924 роком.

Національний музей і меморіал Першої світової війни в Канзас-Сіті, штат Міссурі, США, відкрив 100-річну капсулу часу, яка містила предмети, зокрема газети і лист 30-го президента Калвіна Куліджа.

Про це пише UPI.

Капсула часу була замурована в музейній Меморіальній вежі Свободи 1924 року з інструкцією відкрити контейнер через 100 років. Капсула часу нагадувала про відкриття меморіалу.

Музей витягнув капсулу часу з пам'ятника влітку, і цей процес був ускладнений товстим шаром вапняку і бетону. За словами чиновників, вилучення також ускладнювалося наявністю нітратної плівки в контейнері, яка, як відомо, є легкозаймистою.

Вміст капсули часу було розкрито під час церемонії в середу, 16 жовтня. Серед предметів були копія Конституції США, газети, Біблія та копія оголошення війни США від квітня 1917 року.

У коробці також були листи, зокрема, від президента Калвіна Куліджа та декількох командирів союзників, які були присутні на церемонії закладання Меморіалу Свободи 1921 року.

Капсула часу також містила друкарську форму від 1 листопада 1921 року з газети Kansas City Star.

Мідна коробка містила декілька вигравіруваних підписів людей, яких офіційні особи не змогли ідентифікувати, але вважається, що вони були членами команди, яка збирала капсулу часу.

Джерело матеріала
loader