Працівнику Укрзалізниці, який наводив удари РФ, дали довічне
Працівнику Укрзалізниці, який наводив удари РФ, дали довічне

Працівнику Укрзалізниці, який наводив удари РФ, дали довічне

За рішенням суду працівник "Укрзалізниці", який працював на російські спецслужби, отримав довічний термін позбавлення волі. Він працював на Дніпропетровщині, де й наводив спецслужби Росії на ешелони ЗСУ. Про це повідомила прес-служба СБУ.

- Зловмисник готував координати для російських атак на військову та критичну інфраструктуру регіону. Основними цілями ворога були залізничні вузли, що використовуються для перевезення важких озброєнь та боєприпасів на передову. Також росіян цікавили місця зосередження особового складу та військової техніки українських військ, які були залучені до виконання бойових завдань, - розповіли силовики.

Контррозвідники Служби безпеки викрили зрадника ще на початковому етапі його підривної діяльності та затримали у січні. За даними слідства, 39-річний залізничник потрапив у поле зору окупантів через свої коментарі у прокремлівських Тelegram-каналах, якими схвалював війну Росії проти України.

Після дистанційного вербування агент перебував на зв'язку з кадровим співробітником ФСБ, особу якого встановлено СБУ. Під час обшуків у зрадника було вилучено мобільний телефон із доказами роботи на ворога. Суд визнав його винним у державній зраді, скоєної в умовах воєнного стану, і засудив до довічного ув'язнення.

  • 16 жовтня "Укренерго" відсторонило співробітника, який у приватних розмовах говорив, що "ненавидить хо*лів". Служба безпеки України звинуватила його у виправданні російської агресії.
  • 14 жовтня за матеріалами Служби безпеки і Держприкордонслужби реальний термін ув'язнення отримав російський агент, який діяв на Волині. 40-річного помічника начальника відділу місцевого прикордонного загону дистанційно завербувала російська ФСБ, він збирав інформацію про пункти базування, маршрути руху та наявне озброєння Сил оборони, залучених на захист регіону.
Теги за темою
СБУ Укрзалізниця
Джерело матеріала
loader
loader