Переможці премії кінокритиків "Кіноколо": Віктора Жданова названо найкращим актором, а Олена Узлюк - акторкою
Переможці премії кінокритиків "Кіноколо": Віктора Жданова названо найкращим актором, а Олена Узлюк - акторкою

Переможці премії кінокритиків "Кіноколо": Віктора Жданова названо найкращим актором, а Олена Узлюк - акторкою

Організатори Національної премії кінокритиків "Кіноколо" оголосили переможців 2024 року. За результатами голосування експертів, найкращим повнометражним ігровим фільмом названо картину "Сірі бджоли" Дмитра Моїсеєва. Останнього також визнали найкращим режисером, а виконавець головної ролі у стрічці Віктор Жданов забрав нагороду як "найкращий актор". У свою чергу Олену Узлюк назвали "найкращою акторкою" завдяки ролі у фільмі "Уроки толерантності". Про це пише Divoche Media.

Переможці премії кінокритиків "Кіноколо": Віктора Жданова названо найкращим актором, а Олена Узлюк - акторкою - Фото 1

У номінації "Найкращий анімаційний фільм" перемогу здобула стрічка Анастасії Фалілеєвої "Я померла в Ірпені", а повнометражним документальним фільмом відзначили "Фрагменти льоду". Режисерка цієї картини Марії Стоянова також отримала нагороду "Відкриття року". Премією за "Найкращий короткометражний документальний фільм" нагороджено стрічку "Там, де закінчується Росія" режисера Олексія Радинського, а за "Найкращий короткометражний ігровий фільм" - "Додаткові сцени" режисерів Романа Химея та Яреми Малащука.

Переможці премії кінокритиків "Кіноколо": Віктора Жданова названо найкращим актором, а Олена Узлюк - акторкою - Фото 2

Окрім того, нагороду "За досягнення" отримала культурний менеджер та письменниця Ольга Бірзул за книгу "Твоя книга про кіно".

Національну премію кінокритиків "Кіноколо" було засновано у 2018 році. Нею відзначають досягнення українського кінематографа та діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України. Переможців премії визначає Комітет Національної премії кінокритиків. До його складу входять кінокритики та кінознавці, які є членами Спілки кінокритиків України та/або Міжнародної федерації кінопреси (ФІПРЕССІ). Наразі комітет налічує 61 експерта.

Переможці премії кінокритиків "Кіноколо": Віктора Жданова названо найкращим актором, а Олена Узлюк - акторкою - Фото 3
Джерело матеріала
loader
loader