Зеленський: Україні потрібно було міняти ядерну зброю на вступ до НАТО
Зеленський: Україні потрібно було міняти ядерну зброю на вступ до НАТО

Зеленський: Україні потрібно було міняти ядерну зброю на вступ до НАТО

Україна мала стати членом Північноатлантичного Альянсу, оскільки віддала весь свій ядерний арсенал і нічого не отримала натомість. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю у телемарафоні.

- Я вважаю, що Україна має бути в НАТО, і аргумент, що під час Будапештського меморандуму ми віддали ядерну зброю, і нам забезпечили безпеку та територіальну цілісність України. Ми говоримо про те, що якби Україна не віддавала ядерну зброю, це була б саме і парасолька, яка має інші ядерні держави, - сказав президент.

Як зазначив Зеленський, на сьогоднішній день "НАТО - це краще, ніж будь-який вид зброї". Він підкреслив, що Україна натомість на ядерне роззброєння отримала лише "папірець", який порушили.

– Але ми не отримали нічого за це. Я говорю це ствердно. Тому що ми отримали цей папірець, але його порушили. Ті країни, які цього не порушили, які є гарантами-підписантами Будапештського меморандуму, вони не зупинили Росію, - сказав він.

Водночас глава держави наголосив, що Україна не має наміру відновлювати ядерну зброю, створюючи загрозу миру.

  • 17 жовтня український лідер Володимир Зеленський запевнив, що Київ не обговорює можливості поновити свій ядерний арсенал.
  • 16 жовтня міністр закордонних справ Андрій Сибіга повідомив, що українські ядерні об'єкти перебувають під загрозою, оскільки російська армія готується завдати по них удару.
Теги за темою
Володимир Зеленський НАТО
Джерело матеріала
loader
loader