Шанс ще не втрачено: як підключити пільговий тариф на світло під час опалювального сезону
Шанс ще не втрачено: як підключити пільговий тариф на світло під час опалювального сезону

Шанс ще не втрачено: як підключити пільговий тариф на світло під час опалювального сезону

Українці, які не встигли перейти на пільговий тариф на світло до 1 жовтня, можуть це зробити під час опалювального сезону. Про це розповіла начальниця центру обслуговування споживачів підприємства "Кіровоградобленерго" Віта Нічишина у коментарі "Суспільному".

Домогосподарства, у яких встановлені та узаконені електроустановки для опалення, цього опалювального сезону можуть платити за світло менше. До 30 квітня 2025 року для них діятиме тариф 2,64 гривні за кВт, а за наявності двозонного лічильника додаткова знижка 50% з 23:00 до 7:00.

Електроопалення. Фото: скрін youtube

"Якщо ж у цих споживачів додатково встановлений ще й двотарифний лічильник, то вдень тариф для них становитиме 2 гривні 64 копійки, а вночі – 1 гривня 32 копійки", - кажуть енергетики.

Двохзонний лічильник. Фото: скрін youtube

Пільговий тариф діє, якщо домогосподарство споживатиме електроенергію в рамках встановленого ліміту – не більше ніж 2000 кВт/год.

Як підключити тариф?

Спеціальний тариф на опалювальний сезон застосовується лише після легалізації електроопалення. Громадяни, які не встигли подати документи раніше, можуть зробити це під час опалювального сезону.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

"Обов’язково потрібен проєкт облаштування електроопалення або на реконструкцію внутрішньої мережі будинку. Він має бути обов’язково виконаний організацією, яка має право виконувати такі роботи та містити кваліфікаційний сертифікат інженера-проєктувальника", - наголосила Віта Нічишина.

Крім того, споживач повинен подати акт про відключення від централізованого опалення або довідку, що підтверджуватиме відсутність іншого виду опалення.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить.

Джерело матеріала
loader
loader