Суд зняв арешт з колишньої резиденції Януковича "Межигір'я"
Суд зняв арешт з колишньої резиденції Януковича "Межигір'я"

Суд зняв арешт з колишньої резиденції Януковича "Межигір'я"

Вищий антикорупційний суд зняв арешт з комплексу "Межигір'я", який експрезидент Віктор Янукович використовував як приватну резиденцію. Про це повідомили у правозахисній організації Transparency International Ukraine.

- 17 жовтня Вищий антикорупційний суд зняв арешт із будинку відпочинку «Межигір'я», а також із земельної ділянки, на якій розташований цей комплекс. Клопотання про зняття арешту з майна президента подав представник Кабінету Міністрів України, - йдеться в повідомленні.

В організації наголосили, що на суді адвокати Януковича заперечували проти зняття арешту з комплексу. На їхню думку, спочатку потрібно дочекатися остаточного рішення у справі, після чого розв'язувати питання зняття арешту з "Межигір'я". Під час засідання також суддя повідомив, що на наступних засіданнях щодо Януковича суд перейде до розгляду справи по суті.

Нерухомість, гроші та майно колишнього президента Віктора Януковича, зокрема - резиденцію "Межигір'я", ВАКС конфіскував ще 2022 року. У 2023 році Рада ухвалила закон, яким повернула у власність держави комплекс з офіційною назвою Парк-пам'ятник садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір'я».

  • 6 березня 2023 року в Мінкульті заявили, що культурні цінності з резиденції «Межигір'я» та мисливського будинку «Сухолуччя» передадуть музеям, пограбованим росіянами.
  • 15 липня "Межигір'я" передали до управління АРМА. На черзі – передача нерухомого майна Януковича.
Теги за темою
Віктор Янукович
Джерело матеріала
loader
loader