«Коцюбинський. З глибини»: у Національній опереті покажуть новий драматичний етюд
«Коцюбинський. З глибини»: у Національній опереті покажуть новий драматичний етюд

«Коцюбинський. З глибини»: у Національній опереті покажуть новий драматичний етюд

У невеличкому містечку оточений буденністю живе Антін, якому потрібна краса, якому дійсність дає замало і якому не цікаво слухати, як зранку дружина розповідає про свої сни. Але одного разу він прокидається іншим, повністю зануреним у себе, до обіду стає збудженим, бо бачив сон… Виникають питання: чи змінить звичайний сон буденність головних героїв, чи стане він ще більшим каталізатором конфлікту, чи знайдуть порозуміння між собою кохані люди, чи кохані вони взагалі і куди веде людська байдужість?

«Сподіваюся, що цей проєкт полюбиться глядачу. Він інший. І для мене дуже щемливий. Там є палітра почуттів чоловіка і жінки, яка іноді засмоктує їх побутом, і вони не бачать того, що вже втратили. З іншого боку, там є мрія. Сон – це завжди те, що видає наша підсвідомість. Це те, як би ми хотіли жити. Також сон – це наші страхи. Це буде баланс дуже цікавої драматургії, адже багато прози ми переводили в драматургічну дію», - розповів генеральний директор - художній керівник Національної оперети України Богдан Струтинський.

З технічної точки зору, зазначив режисер-постановник Станіслав Іванов, складність Коцюбинського у тому, що у його текстах мало діалогів, тому доводилося щось дописувати, десь переробляти та змінювати текст, а також десь поставити для себе завдання зламати стереотипний ліризм.

«Можливо, ви не побачите, якоїсь притягнутої філософії. Завдання було таким, щоб оголити загально відомі факти нашого життя, до якого ми звикли, буденного. Наголосити на банально простих ритуалах. Наприклад, що сніданок, чи вечеря з коханою людиною – це не просто даність, а це ритуал, це пазл, з якого складається гармонічне життя, щастя...», - підкреслив Станіслав Іванов.

Джерело матеріала
loader
loader