Ексвʼязень “Ізоляції” письменник Станіслав Асєєв пішов з ЗСУ
Ексвʼязень “Ізоляції” письменник Станіслав Асєєв пішов з ЗСУ

Ексвʼязень “Ізоляції” письменник Станіслав Асєєв пішов з ЗСУ

Ексвʼязень донецької в'язниці “Ізоляція” Станіслав Асєєв звільнився із ЗСУ. Про це він повідомив 16 жовтня «Главкому». За словами журналіста та письменника, причиною рішення стало розформування його батальйону через втрати. Асєєв не захотів переводитися до інших підрозділів.

- Тож у мене був варіант продовжити служити незрозуміло з ким під яким командуванням, або міг скористатися нормою закону і звільнитися із ЗСУ через те, що був у полоні, – розповів він.

За словами Станіслава, він також спробував перевестися в ГУР, проте відповіді не отримав. Після звільнення із ЗСУ Асєєв зосередиться на громадській діяльності. 

- Посилювати напрямок роботи свого фонду з пошуку російських воєнних злочинців (фонд «Ініціатива справедливості», - авт). Нарешті, можливо, допишу книгу про свою службу, яку почав писати ще в окопах, - розповів він.

16 жовтня також колишній народний депутат Єгор Фірсов написав у своєму фейсбуці, що Станіслав Асєєв йде із ЗСУ. Він зазначив, що письменник пішов добровольцем у піхотну роту та став одним з найстійкіших бійців підрозділу. 

- З гідністю пройшов і бої під Архангельським і під Нью-Йорком. Отримав два поранення, одне з них, було осколком міни в шию. Просто щасливчик, що вижив! Другий уламок відбив йому лямку у бронежилеті. Піти після багаторічного полону у піхоту в одну з найгарячіших точок — це крок справжнього воїна! - написав Фірсов.

  • Станіслав Асєєв у березні 2024 року пішов добровольцем на фронт. Після окупації Донецька у 2014 році залишився на непідконтрольній Україні території та писав репортажі для «Радіо Свобода» під псевдонімом «Станіслав Васін». У 2017 році його затримали та звинуватили в шпигунстві. Асєєв провів у тюрмі “Ізоляція” 28 місяців та став свідком катувань. Після обміну полоненими 29 грудня 2019 року написав книгу «Світлий шлях. Історія одного концтабору». 
  • 10 жовтня стало відомо про смерть української журналістки Вікторії Рощиної у російському полоні.
Теги за темою
Збройні сили України звільнення Журналісти
Джерело матеріала
loader
loader