Після масових рейдів у Києві явка чоловіків в ТЦК збільшилась
Після масових рейдів у Києві явка чоловіків в ТЦК збільшилась

Після масових рейдів у Києві явка чоловіків в ТЦК збільшилась

Масові рейди в рамках мобілізації у Києві виявилися ефективними, оскільки військовозобов'язані почали самостійно приходити до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про це заявила представник столичного ТЦК Лариса Козак, повідомляє "Укрінформ".

- По роботі у громадських місцях дані дії були ефективні. Можу сказати, що збільшилася явка. Щобільше, можливо, це якимось чином сприяло підвищенню свідомості наших громадян, і люди знову почали прибувати добровільно чи за повістками, - сказала Козак.

Як зазначила представник ТЦК, найчастіше порушники уникають прямого контакту з ТЦК, уникаючи добровільної явки. За її словами, подібні масові рейди слід продовжувати, щоб спонукати громадян добровільно йти до ТЦК.

- Якщо ми подивимося на ефективність цих заходів, то мені невідомі випадки щодо громадян, які мали в наявності актуальні військово-облікові документи та щоб вони підлягали будь-яким затриманням чи доставляння до ТЦК. Якщо ми звернемося до нормативно-правової бази, є багато механізмів спонукати громадянина самостійно відвідати ТЦК, - підкреслила Козак.

  • 11 жовтня на виступ "Океану Ельзи" прийшли близько півсотні людей у ​​військовій формі. Люди у військовій формі чекали на відвідувачів концерту біля виходу та перевіряли документи у всіх чоловіків. Повідомляється, що деяких чоловіків затримали та посадили у поліційні автомобілі.
  • 11 жовтня мешканці низки обласних центрів повідомляли про масові рейди, проведені співробітниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в ресторанах та інших розважальних закладах. Подібні інциденти було відзначено у Києві, Харкові, Хмельницькому.
Джерело матеріала
loader