Затримали посадовця "Укренерго", який відповідав за безпеку підприємства і виправдовував агресію РФ
Затримали посадовця "Укренерго", який відповідав за безпеку підприємства і виправдовував агресію РФ

Затримали посадовця "Укренерго", який відповідав за безпеку підприємства і виправдовував агресію РФ

СБУ затримала посадовця "Укренерго", який виправдовував воєнні злочини росіян та заперечував державність України. Зрадником виявився один з керівників департаменту безпеки держпідприємства, який відповідав за охорону стратегічно важливих об’єктів Об’єднаної енергосистеми України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Розмовляючи з колегами та знайомими, посадовець намагався виправдовувати воєнні злочини росіян, зокрема повітряні атаки на цивільну інфраструктуру України. Крім того, як свідчать матеріали розслідування, телефонуючи своїм приятелям, фігурант "зливав" інформацію про наслідки ракетно-дронових ударів по українських енергооб’єктах.

- Одночасно посадовець вихваляв кремлівський режим та ставив під сумнів існування держави Україна. До того ж він особисто висловлював своє бажання до масового вбивства українців, - йдеться у повідомленні.

Кіберфахівці СБУ поетапно задокументували злочинні дії фігуранта і затримали його за місцем проживання у Києві. Ініційована Службою безпеки мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факти протиправної діяльності посадовця на користь країни-агресора. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою). Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину, зокрема щодо несанкціонованого поширення відомостей, що становлять державну таємницю.

  • 14 жовтня СБУ повідомила, що за матеріалами Служби безпеки та Держприкордонслужби реальний термін ув’язнення отримав російський агент, який діяв на Волині. 40-річного помічника начальника відділу місцевого прикордонного загону дистанційно завербувала російська ФСБ. 
  • 10 жовтня в СБУ повідомили, що затримали російського агента, який мобілізувався до ЗСУ, щоб коригувати удари ворога по українській армії. 
Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader