КНДР може застосувати ядерну зброю: експерт попередив про світовий конфлікт
КНДР може застосувати ядерну зброю: експерт попередив про світовий конфлікт

КНДР може застосувати ядерну зброю: експерт попередив про світовий конфлікт

Історик завернув увагу, що в разі глобального конфлікту Північна Корея, на відміну від РФ та Китаю, може застосувати ядерну зброю.

Співпраця Росії з Північною Кореєю свідчить про формування нового військово-політичного блоку. А це ознака майбутнього світового конфлікту.

Таку думку історик, правник, методист Українського інституту розвитку освіти Сергій Берендєєв висловив у ефірі телеканалу "Київ24".

За словами експерта, військово-промисловий комплекс Росії не може вже впоратися з військовими потребами. І в росіян є проблема з мобілізаційним ресурсом, якщо вони вже використовують північнокорейські війська.

"Формується фактично військово-політичний блок. Поява військово-політичних блоків – це є ознакою світового майбутнього конфлікту, тому що він формується проти когось. Зрозуміло, це буде подальша основа для протидії країнам НАТО. І якщо західні партнери не отямляться і не почнуть розуміти всю небезпеку, це безумовно переросте у глобальний конфлікт", – застеріг історик.

"Чи використає Росія ядерну зброю? Впевнений, що ні. Чи використає Китай? Ні. Чи може використати Північна Корея? Так", – зазначив Берендєєв.

  • Путін вніс до Держдуми проєкт про стратегічний договір з КНДР
  • Китай зробив заяву про поглиблення співпраці з армією РФ
  • Де воюватимуть північнокорейці, відправлені на допомогу Путіну: експерт назвав ймовірні напрямки
Джерело матеріала
loader
loader