Голова Верховної Ради показав журналістам План перемоги
Голова Верховної Ради показав журналістам План перемоги

Голова Верховної Ради показав журналістам План перемоги

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук показав журналістам, який вигляд має План перемоги президента Володимира Зеленського. Спікер парламенту продемонстрував лише титульну сторінку, пояснивши це тим, що документ містить засекречені пункти. Про це повідомив телеканал “Ми-Україна”.

На своєму брифінгу Стефанчук розповів, що для втілення усіх пунктів Плану перемоги Верховна Рада буде вносити зміни до законодавства.

- Безперечно. По кожному з пунктів у нас буде ціла низка законодавчих ініціатив, – сказав він, відповідаючи на запитання Українських Новин.

За словами народного депутата, у парламенті будуть створені міжфракційні групи, які будуть напрацьовувати проєкти відповідних законів для Плану перемогу. Ініціативи будуть розроблятися разом з представниками з Офісу президента та Кабінетом міністрів.

Питання запрошення в НАТО – політичне, але і воно потребуватиме прийняття деяких відповідних законів, які будуть спрямовані на наближення України до стандартів Альянсу.

План перемоги вже обговорили з керівниками фракцій, зустріч тривала понад дві години.

- Ми сьогодні детально проговорили, ще раз кажу, майже дві години по молекулах, всі ті проблеми, перспективи, можливі ризики, які можуть бути. І головне, що український парламент зараз готує свою роль, свою спільну інтеграцію в реалізацію цього плани, – заявив він.

У своєму фейсбуці Руслан Стефанчук написав, що парламент одноголосно підтримав план перемоги. Водночас опозиційні народні депутати висловили свої зауваження до документа. Зокрема співголова фракції “ЄС” Ірина Геращенко написала у своєму телеграм-каналі, що вимоги до партнерів звучали частіше, ніж домашня робота України, “правди”  про те, що частину територій, прийдеться звільняти політико-дипломатичним шляхом — "теж не звучало".

  • 16 жовтня президент України Володимир Зеленський вперше публічно презентував свій план перемоги, виступивши у Верховній Раді.
Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
loader
loader