Помиляється майже кожен: як правильно їсти піцу, руками чи приборами
Помиляється майже кожен: як правильно їсти піцу, руками чи приборами

Помиляється майже кожен: як правильно їсти піцу, руками чи приборами

Правила етикету щодо поїдання піци можуть здивувати багатьох.

Піца - досить звична усім страва і улюблена для багатьох. Її готують як і вдома, так і в елітних ресторанах. Тільки ось, як правильно за етикетом їсти піцу знають одиниці і часто, намагаючись бути порядним, припускаються помилки. На Reddit поділилися основними правилами.

Їсти піцу за допомогою виделки чи рук - залежить від місця, де ви збираєтеся це робити. Якщо це піцерія, або домашня обстановка, допустимо їсти піцу руками. За етикетом варто взяти шматок піци за скоринку та трохи нахилити його, щоб уникнути розтікання сиру та начинки.

Їжте обережно, не поспішайте, щоб не забруднити руки чи одяг.Використовуйте серветку, щоб витирати пальці між укусами, особливо якщо піца досить жирна або містить багато соусу.

У більш формальних ситуаціях, особливо в ресторанах, варто скористатися ножем і виделкою. Це допоможе дотриматися більш вишуканого стилю та зберегти чистоту.

Важливо також знати, що у деяких країнах, наприклад в Італії, згинати шматок піци вважається абсолютно прийнятним. Це зручно для поїдання тонкої неаполітанської піци. У випадку ж товстої піци, наприклад, в американському стилі, згинати її не варто - така піца краще їстиметься виделкою та ножем.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Інші новини про піцу, що можуть вас зацікавити:

Джерело матеріала
loader