Канада та Індія в ході дипломатичного конфлікту висилають дипломатів один одного
Канада та Індія в ході дипломатичного конфлікту висилають дипломатів один одного

Канада та Індія в ході дипломатичного конфлікту висилають дипломатів один одного

Влада Канади заявила про висилку 6 індійських дипломатичних осіб, звинувачуючи їх у причетності до вбивства, вимаганні та насиллі щодо канадських громадян. Індія у  відповідь вислала канадських дипломатів, повідомляють The New York Times та CBC News.

Прем’єр Канади Джастін Трюдо Канада заявив про висилку індійського дипломата і ще п'ятьох осіб. За його словами, представники Індії є «частиною великої злочинної мережі».  Індія відповіла взаємністю, виславши шістьох канадських дипломатів.

- Вважаю очевидним, що уряд Індії зробив фундаментальну помилку, вважаючи, що може брати участь у підтримці злочинної діяльності проти канадців тут, на канадській землі. Чи то вбивства, вимагання або інші насильницькі дії, це абсолютно неприйнятно, - наголосив Трюдо.

Відносини між країнами напружились після вбивства сикхського священнослужителя Хардіпа Сінгха Ніджара, яке, як тоді заявив уряд Трюдо, було організоване індійською владою. Після розслідування було заарештовано трьох громадян Індії. Це спричинило великий дипломатичний конфлікт між двома країнами - Індія  заявила, що деякі сикхи в Канаді беруть активну участь у сепаратистському русі, який прагне відокремити батьківщину сикхів, відому як Халістан.

Канада є домом для найбільшої громади сикхів за межами Індії, релігійної меншини, яка проживає переважно в штаті Пенджаб на північному заході Індії.

  • 14 жовтня МЗС заявили про масове "мінування" українських посольств та відомств за кордоном. 
  • У серпні поточного року військова хунта Малі цієї країни заявила про розрив дипломатичних відносин із Україною. 
Теги за темою
Канада Індія
Джерело матеріала
loader