General Motors показали електрифікований бронеавтомобіль нового покоління
General Motors показали електрифікований бронеавтомобіль нового покоління

General Motors показали електрифікований бронеавтомобіль нового покоління

Бронеавтомобіль GM Next Gen створений на базі пікапа Chevrolet Silverado, проте отримав інноваційну силову установку з електромоторами та дизель-генератором.

На форумі AUSA 2024 у Вашингтоні General Motors презентували інноваційний бронеавтомобіль Next Gen. Його особливістю є електрифікована силова установка. Про нього розповіли у відео на Youtube-каналі Military Times.

Бронеавтомобіль розробили у підрозділі GM Defence, який спеціалізується на військовій техніці. У його основі лежить рамний пікап Chevrolet Silverado 2500 HD.

Гібридна силова установка GM Next Gen подібна до тої, яку встановлювали на Chevrolet Volt. Головну роль у ній грають два електромотори – саме вони обертають колеса.

Пікап отримав електромотори та дизель-генератор
Фото: General Motors

Основними перевагами електромоторів є безшумна робота та невеликий тепловий слід, тобто GM Next Gen є менш помітним, аніж звичайні пікапи. Розробники навіть створили спеціальні тихі режими Silent Drive і Silent Watch.

Важливо У ЗСУ з'являться нові всюдиходи-амфібії українського виробництва (фото)

Для далеких поїздок встановлено мотор-генератор – доопрацьований 2,8-літровий турбодизель Duramax, який виробляє електроенергію для батареї. Примітно, що він може працювати не лише на дизельному пальному, але й на авіаційному керосині JP8.

Салон Chevrolet Silverado майже не зазнав змін
Фото: скриншот / YouTube

Бронеавтомобіль GM Next Gen запропонують у версіях на два, чотири та шість місць. Від Chevrolet Silverado йому залишилися цифровий щиток приладів, камери кругового огляду та система стабілізації. Пікап може служити командно-штабною машиною, використовуватися для боротьби з дронами, підвозу боєприпасів чи евакуації поранених.

Примітно, що це не перша подібна розробка General Motors. Раніше в GM Defence створили військову версію електричного Hummer.

Також Фокус розповідав, що перший електромобіль Cadillac Escalade подорожчав у 4 рази за кілька хвилин.

Джерело матеріала
loader