У Міноборони анонсували інноваційне оновлення застосунка Армія+
У Міноборони анонсували інноваційне оновлення застосунка Армія+

У Міноборони анонсували інноваційне оновлення застосунка Армія+

Заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко оголосила про подальші плани розвитку застосунку Армія+, який має стати ключовим цифровим інструментом для військових.

Під час зустрічі з американською делегацією на чолі з віцепрезидентом Інституту миру США Вільямом Тейлором Черногоренко розповіла про нові функції та сервіси, які з’являться у наступних версіях програми, пише МОУ.

За її словами, вже наступна версія Армія+ включатиме навчальний модуль, який надаватиме базову інформацію про військову справу. Цей модуль вже погоджено з Генеральним штабом ЗСУ. Також заплановано впровадження цифрового військового квитка, який матиме таку ж юридичну силу, як і паперовий, та систему соціальних пільг, знижок і бонусів для військових від бізнесів.

«У цивільному житті ми звикли до зручних цифрових сервісів. Наша мета — зробити військову службу максимально комфортною та сучасною, враховуючи специфіку армії», — підкреслила Черногоренко.

Крім того, було анонсовано оновлення застосунку Резерв+, яке включатиме інноваційний сервіс рекрутингу, що дозволить військовозобов'язаним переглядати актуальні вакансії у військових частинах.

Армія+
Армія+

«Ми прагнемо зробити процес мобілізації більш прозорим та інформативним. Щоб вмотивовані люди, які вирішили добровільно долучитися до лав Сил оборони, отримали повну картину можливостей служби», — додала заступниця міністра.

За підсумками зустрічі сторони домовилися продовжити тісну співпрацю у сфері інновацій та цифрової трансформації оборонного сектору України. Американська делегація високо оцінила прогрес Міноборони, зокрема в рамках заснування Коаліції дронів та впровадження нових законодавчих ініціатив.

Нагадаємо, Міноборони анонсувало запуск відстрочок у "Резерв+": хто зможе отримати.

Також ми писали, що в Україні запустили чат-бот "Армія+": для чого він і як працює.

Джерело матеріала
loader