Комітет Ради підтримав скасування ДПА в школах у 2025 році
Комітет Ради підтримав скасування ДПА в школах у 2025 році

Комітет Ради підтримав скасування ДПА в школах у 2025 році

Українських школярів можуть звільнити від проходження державної підсумкової атестації вже 2025 року. Цей законопроєкт підтримали члени освітнього Комітету Верховної Ради.

- Прийняти за основу та в цілому проєкт закону України № 12053 про державну підсумкову атестацію та вступну кампанію 2025, - йдеться у рішенні Комітету.

Йдеться про законопроєкт, який передбачає скасування ДПА у школах для учнів 4-х, 9-х та 11-х класів. Метою законопроєкт автори називають – полегшення навчального процесу та зменшення стресу для учнів. У пояснювальній записці зазначається, що пропозиції обумовлені воєнним становищем, що вплинуло на систему освіти України.

  • 23 липня у МОН заявили, що у всіх школах України адміністрація навчального закладу самостійно визначатиме тривалість навчального року. При визначенні навчального року школи враховуватимуть час, передбачений освітньою програмою, обсяг навчального навантаження у навчальному плані та вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону.
  • 6 серпня Міністерство освіти та науки (МОН) затвердило Рекомендації з оцінки результатів навчання учнів 5-9-х класів у школі відповідно до Державного стандарту базової середньої освіти.

 

Теги за темою
Школа Освіта
Джерело матеріала
loader