Як легко отримати енергоефективні технології на зиму: інструкції від Міненерго
Як легко отримати енергоефективні технології на зиму: інструкції від Міненерго

Як легко отримати енергоефективні технології на зиму: інструкції від Міненерго

Якщо ви задумалися про те, щоб зробити своє житло чи бізнес енергонезалежнішим, Міністерство енергетики України пропонує низку програм кредитування для купівлі енергообладнання. Розберемося, як це працює, і що потрібно знати, щоб отримати кредит.

Про це Міненерго повідомило у Facebook.

З чого розпочати? Перше, що потрібно зробити – це вирішити, хто буде позичальником і на якому рівні прийматимуться рішення. За цим – заглянути на сайт Міненерго та вивчити доступні програми. Важливо зрозуміти яка програма підійде саме вам.

Електроенергія на приватних сонячних станціях

Коли ви вибрали відповідну програму, переходьте до наступного кроку – консультації. Перед тим, як бігти до банку, варто розібратися у технічних особливостях обладнання. Перегляньте відгуки, проконсультуйтеся з продавцем або експертом, і тільки після цього вибирайте конкретний пристрій.

Коли ви вже впевнені у своєму виборі, зв'яжіться з одним із банків-партнерів програми (їх список також можна знайти на сайті Міненерго). Співробітник банку підкаже, які документи вам знадобляться, та допоможе розрахувати деталі кредиту.

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Підписали договір? Залишилося встановити обладнання. Не затягуйте із встановленням – у договорі будуть прописані терміни. Після цього може знадобитися звіт для банку, щоб підтвердити, що обладнання дійсно встановлено та працює.

Якщо у вас виникли питання, не соромтеся звертатися до гарячої лінії 15-49 СТРУМ, де вам допоможуть розібратися з усіма нюансами.

А ми нагадуємо, YASNO оновлює тарифи з 1 листопада: кому готуватися до нових платіжок за світло

Раніше стало відомо про те, що клієнтам "Київтеплоенерго" дали час до кінця жовтня: що має зробити кожен

Читайте також, кондиціонери не лише охолоджують – вони можуть виробляти "халявну" електроенергію: як її використовувати

Джерело матеріала
loader