Долар по 45: експерти прогнозують подальше падіння гривні
Долар по 45: експерти прогнозують подальше падіння гривні

Долар по 45: експерти прогнозують подальше падіння гривні

Нацбанк веде досить виважену політику і намагається контролювати коливання курсу, однак у перспективі варто очікувати на подальшу девальвацію національної валюти та подорожчання долара до 45 гривень. Про це йдеться у матеріалі видання "Фокус".

Директор аналітичного департаменту інвестиційної компанії Eavex Capital Дмитро Чурін прогнозує, що знецінення гривні продовжиться і слід чекати на долар по 45 гривень. Однак такі перспективи очікують на українців у 2025 році.

Валюта. Фото: скрін youtube

"Поки для гривні зберігається перспектива подальшої девальвації. На наступний рік базовий сценарій передбачає, що вартість долара підскочить до рівня 45 грн/дол", - заявив експерт.

Обмінник. Фото: скрін youtube

В той самий час, до кінця 2024 року істотних коливань валюти очікувати не варто. Національний банк, ймовірно, продовжуватиме контролювати ситуацію на міжбанківському ринку та утримуватиме курс у коридорі 41-43 гривні за долар.

Обмін валют, фото: Знай.ua

Пройшов рівно рік, як Національний банк оголосив про відмову від фіксованого курсу як частину домовленості з Міжнародним валютним фондом.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бізнес налаштований на новий курс долара – по 44 грн за "зелений": чого чекати українцям до грудня.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, долари та бетон – не найкращий варіант: банкір зізнався, у що в Україні вигідно вкладати.

Теги за темою
курс долара
Джерело матеріала
loader