Дитбудинки в Україні поки не закриватимуть
Дитбудинки в Україні поки не закриватимуть

Дитбудинки в Україні поки не закриватимуть

Закривати будинки дитини не будуть ще мінімум рік, їх фінансування продовжили. Про це повідомив голова Державної служби у справах дітей Петро Добромільський у Facebook.

- Сімейне виховання для дітей раннього віку – це пріоритет. Ми, як держава, зобовʼязані забезпечити кожну дитину, яка з тих чи інших причин залишилися без батьківського піклування, сімейним оточенням. Не йдеться про одномоментне закриття будинків дитини. Їх фінансування продовжуватиметься і наступного року, - написав Добромільський.

Сьогодні у дитбудинках перебувають 1400 дітей, серед яких понад 700 мають статус дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування. 

  • У 2017 році уряд розпочав реформу системи інтернатних закладів, розрахована на 10 років. Її метою було зменшення на 70% кількості дітей, які виховуються в дитбудинках, а також збільшення числа дитячих будинків сімейного типу та патронатних сімей. Її метою було створення таких умов у суспільстві, за яких інтернати не будуть потрібні. Планувалося, що у період з 2021 по 2026 роки дитбудинки буде повністю ліквідовано.
  • У червні уряд зареєстрував законопроєкт про ліквідацію “дитячих будинків сімейного типу”. Їх пропонується перевести у статус прийомних сімей з кількістю дітей не більше шести. Виняток може бути, коли всі влаштовані в таку сім”ю діти є рідними братами і сестрами. Наразі цей законопроєкт перебуває на розгляді комітету.
  • 28 вересня Лубінець повідомив про випадки насилля у дитячому будинку Львівської області.
Джерело матеріала
loader
loader