США розгорнуть в Ізраїлі протиракетний комплекс THAAD
США розгорнуть в Ізраїлі протиракетний комплекс THAAD

США розгорнуть в Ізраїлі протиракетний комплекс THAAD

У Пентагоні оголосили про розгортання протиракетного комплексу THAAD в Ізраїлі з американським екіпажем.

Про це йдеться в заяві речника Пентагону Пата Райдера, яку наводить "Європейська правда".

Згідно із заявою, за наказом президента США Джо Байдена глава Пентагону Ллойд Остін схвалив розгортання в Ізраїлі батареї THAAD для посилення ізраїльської протиповітряної оборони після ракетних атак Ірану 13 квітня і 1 жовтня.

У Пентагоні підкреслили, що батарея THAAD доповнить інтегровану систему ППО Ізраїлю.

"Ці дії підкреслюють непохитну прихильність Сполучених Штатів до захисту Ізраїлю та американців в Ізраїлі від будь-яких подальших атак балістичних ракет з боку Ірану", – йдеться в заяві.

У Пентагоні назвали це частиною "ширших змін, які американські військові внесли останніми місяцями, щоб підтримати оборону Ізраїлю і захистити американців від атак Ірану і пов'язаних з Іраном воєнізованих формувань".

В американському оборонному відомстві нагадали, що це не вперше, коли Сполучені Штати розміщують батарею THAAD у регіоні.

Торік після терактів 7 жовтня президент розпорядився розмістити батарею THAAD на Близькому Сході, щоб захистити американські війська.

А у 2019 році США розмістили батарею THAAD в Ізраїлі для проведення навчань.

Опісля Білий дім заявив, що Тегеран зіткнеться з серйозними наслідками через масштабну ракетну атаку на Ізраїль.

Нещодавно директор ЦРУ Вільям Бернс заявляв, що Ізраїль наразі "ретельно зважує", якою буде його відповідь на масовану ракетну атаку Ірану.

Джерело матеріала
loader