Ізраїльські танки увірвалися на територію бази миротворців ООН на півдні Лівану
Ізраїльські танки увірвалися на територію бази миротворців ООН на півдні Лівану

Ізраїльські танки увірвалися на територію бази миротворців ООН на півдні Лівану

Ізраїльський прем’єр закликав ООН вивести миротворців із зони бойових дій.

У неділю, 13 жовтня, ізраїльські танки прорвалися через ворота бази миротворчих сил ООН на півдні Лівану.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Організації Об’єднаних Націй.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу закликав ООН евакуювати війська миротворчих сил UNIFIL із районів бойових дій у Лівані. 

Кілька годин по тому миротворчі сили повідомили про те, що вони назвали додатковими порушеннями із боку Ізраїлю, в тому числі атаку танками, які насильно проникли через ворота бази.

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні, яка зазвичай є однією з найбільш гучних прихильників Ізраїлю серед західноєвропейських лідерів, розмовляла з Нетаньягу телефоном у неділю та засудила ізраїльські атаки.

Італія має понад тисячу військовослужбовців у 10-тисячних силах UNIFIL, що робить її однією з найбільших країн, що надають особовий склад для місії. Франція та Іспанія, кожна з яких має близько 700 солдатів, також засудили атаки Ізраїлю.

Ізраїльський прем’єр Нетаньягу в заяві, адресованій генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу, закликав ООН вивести миротворців із зони бойових дій.

“ЦАХАЛ неодноразово звертався з проханням про це [виведення миротворців] і неодноразово отримував відмову, що призвело до надання терористам “Хезболли” живих щитів”, - стверджує він.

Підтримуване Іраном бойове угрупування “Хезболла” заперечує звинувачення Ізраїлю в тому, що він використовує близькість миротворців для захисту.

Упродовж останніх днів п’ятеро миротворців отримали поранення в результаті серії ударів,   у більшості випадків звинувачують ізраїльські сили.

Джерело матеріала
loader