Готують зростання на 75%: експерт попередив про нові ціни на електроенергію
Готують зростання на 75%: експерт попередив про нові ціни на електроенергію

Готують зростання на 75%: експерт попередив про нові ціни на електроенергію

Останніми днями все частіше говорять про можливе зростання цін на електроенергію в Україні. Головний експерт Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко попереджає, що тарифи можуть суттєво зрости вже найближчим часом.

Наразі тариф для населення становить 4,32 гривні за кіловат і залишиться таким до закінчення опалювального сезону. Проте, експерти прогнозують, що вже у 2025 році ціна може піднятися до 6,5–7 гривень за кіловат, що виявиться збільшенням на 50-75%. Більш того, у найближчі два-три роки тариф може досягти 8-9 гривень.

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко звертає увагу на те, що питання підвищення тарифів — це виключно компетенція Кабінету Міністрів, і їхня компанія наразі не робила жодних заяв щодо цього. Він закликає громадян сприймати інформацію тільки з офіційних джерел.

YASNO. Фото: скрін youtube

Додатково, Національна комісія, що здійснює регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), планує з 1 листопада підвищити ціни на електрику для бізнесу. Зокрема, прайс-кепи зростуть до 6 900 гривень за мегават-годину в пікові години, що дозволить привести ціни у відповідність з ранковими показниками.

Комуналка. Фото: скрін youtube

Нині діючий тариф закріплено відповідною постановою Кабінету Міністрів. Вона продовжує спеціальні обов’язки для учасників ринку, а фіксована ціна залишиться на рівні 4,32 гривні за кіловат до 30 квітня 2025 року. У рамках опалювального сезону також введено пільговий тариф для тих, хто використовує електроопалення, на рівні 2,64 гривні за кіловат для обсягу до 2000 кіловат-годин на місяць.

Тож, українцям варто готуватися до можливих змін у тарифах та слідкувати за офіційною інформацією, щоб не пропустити важливі новини про ціни на електроенергію.

Раніше ми повідомляли, чому подорожчання світла для бізнесу може стати проблемою для всіх?

Хто з українців отримає 100 % пільг за комуналку у жовтні- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader
loader