Дія.Підпис, Національний кешбек і не тільки: Федоров назвав головні досягнення у цифровій трансформації
Дія.Підпис, Національний кешбек і не тільки: Федоров назвав головні досягнення у цифровій трансформації

Дія.Підпис, Національний кешбек і не тільки: Федоров назвав головні досягнення у цифровій трансформації

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров поділився важливими новинами щодо цифрового розвитку країни.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на повідомлення у Телеграм-каналі глави Мінцифри.

Федоров зазначив, що одним із ключових досягнень стало успішне впровадження програми "Національний кешбек" у додатку "Дія". За словами міністра, українцям уже нараховано понад 73 мільйони гривень кешбеку. Ця послуга пройшла бета-тестування і працює в повноцінному режимі.

До програми приєдналося 1317 виробників, а кількість зареєстрованих товарів перевищила 260 тисяч. Федоров закликав українців купувати вітчизняні товари, отримувати кешбек та витрачати його на певні товари та послуги.

Іншим важливим досягненням стало широке використання Дія.Підпис. За інформацією міністра, українці скористалися цим електронним підписом уже 49 мільйонів разів. Щодня його використовують близько 90 тисяч разів для різних цілей: підписання заяв, авторизацію на сайтах, купівлю квитків на поїзд чи театр. Федоров підкреслив, що Дія.Підпис є найзручнішим та найбезпечнішим електронним підписом, який уже активували понад 10,4 мільйона українців.

Додаток "Дія"
Додаток "Дія"

Міністр також розповів про успішне проведення першого міжнародного інвестиційного саміту Defense Tech Valley, організованого проектом Brave1. Захід зібрав понад 650 розробників та понад 100 інвесторів. Учасники презентували інноваційні розробки, обговорили ідеї та інвестиційні угоди. За словами Федорова, до кінця року планується залучити понад 50 мільйонів доларів інвестицій в український сектор оборонних технологій.

Крім того, Міністр анонсував запуск другого сезону програми "Міцність", організованої Дія.Бізнес спільно з партнерами. Ця програма спрямована на підтримку українських підприємців, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення. Учасники зможуть пройти освітні модулі, отримати консультації та менторську підтримку. Фіналісти програми матимуть змогу отримати стипендії до 820 тисяч гривень на розвиток свого бізнесу. Федоров закликав підприємців подавати заявки на участь у програмі.

Додамо, що в Україні ввели ще один спосіб подання заявки на компенсацію "Відновлення" онлайн.

Джерело матеріала
loader